Tinder Dagboek: Blokkerings-ontmaagding

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Groenlicht

Mijn blokkeringsontmaagding is een feit. Carlo, met zijn vriendelijke berichtjes, zijn aardige gezicht en zijn handige woonplaats (om te hoek van mijn studio) mist een tand, zo blijkt op een foto die hij me stuurt. Van vriendin Marloeke krijg ik groen licht om hem te ‘doeien’.

Kritisch

Ik ga nog even met haar in conclaaf: ik kan toch niet iemand beoordelen op een foto van zijn gebit? Marloeke, zelf een doorgewinterde dater, is genadeloos. Er lopen meer dan twee miljard mannen op de wereld, zegt ze. Je kunt, nee je móet kritisch zijn. Het leven is te kort om iemand eindeloos aandacht te geven omdat hij misschien ‘zo mooi is vanbinnen’. En dan nog, waar het omdraait, zo beweert Marloeke, is of je op iemand valt. Of, meer in Marloekes woorden: of je ‘het’ op iemand kan. Pas in de tweede plaats komt de karaktertest aan de orde.

Deal breaker

Oké. Maar. Hoe vertel ik Carlo vriendelijk dat zijn ontbrekende tand een deal breaker is? Ik krijg dat echt niet uit mijn toetsenbordje. Ik besluit laf maar kordaat te zijn. Ik blokkeer hem via Tinder en via Whatsapp. Volgens Marloeke ‘komt hij daar echt wel overheen, hoor.’ Uiteraard, maar netjes is anders. Netjes ben je in de kerk, vindt Marloeke. En of ik al wist dat het weekend voor de deur staat?

Inderdaad, het weekend! Vanavond wijn, vriendinnen en nog meer wijn.

Carlo, wie is dat ook alweer?

Lees ook:

Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder
 Dagboek: Ronja’s eerste date.

Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: Tweede Tinderblues dag
Tinder Dagboek: Tussenweg
Tinder Dagboek: Forty days of dating
Tinder Dagboek: Schaal van Marloeke
Tinder Dagboek: Project Evert
Tinder Dagboek: Kriebels
Tinder Dagboek: Voiceboodschappen
Tinder Dagboek: Op rantsoen
Tinder Dagboek: Rendez-vous
Tinder Dagboek: Gretig
Tinder Dagboek: Genadeloos
Tinder Dagboek: Nieuwe ronde

Laatste nieuws