Tinder Dagboek: Nieuwe ronde

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Volgende!

Op aanraden van mijn vriendinnenjury schreef ik Evert gister een bericht: Hi Evert, zullen we deze week ergens lunchen? Roep maar een tijd en een plek en ik zal er zijn! De rest van de dag werd ik overspoeld door een massa berichten, waarvan er precies 0 van Evert kwamen. Feedback per app van Marloeke: Volgende!

En zo begin ik weer fris en fruitig aan een nieuwe ronde, met nieuwe kansen. Ik swipe me een ongeluk, en Carlo is een van mijn matches. We zijn een match, app ik hem (hetzelfde zinnetje gaat naar alle andere heren die mij ook naar rechts hebben geswiped). Vooralsnog antwoordt alleen Carlo: Ja leuk, mooie dame! Carlo heeft maar 1 foto op zijn profiel, en ik vraag hem om wat extra beeldmateriaal, gewoon: omdat ik benieuwd ben.

Koffie of geen koffie

Hij maakt een aantal selfies en whatsappt ze meteen aan me door. Het grote nadeel van selfies is dat ze vanuit een gunstige hoek worden genomen, namelijk schuin van boven. Zo krijgt een zeeolifant natuurlijk nog prominente jukbeenderen en een mooie kaaklijn. Maargoed, ik moet het ermee doen. Daarna vraag ik hem om een foto waarop hij lacht. Hij woont om de hoek van mijn kantoor, dus op zich zou ik hem binnen een kwartier kunnen ontmoeten. Ik merk dat ik het tempo opvoer, mogelijk een reactie op het tergend langzame gedoe met Evert. Deze laatste foto gaat de doorslag geven: koffie of geen koffie.

En ploink, daar komt het kiekje al binnen. Carlo lacht. Ruimhartig en vriendelijk. Maar meteen valt mij iets op: hij mist een voortand. Echt waar: hij mist een voortand. Nee natuurlijk mag je iemand niet op een incompleet gebit beoordelen. Ik stuur de foto voor de zekerheid naar Marloeke. Haar antwoord: Dáág, Carlo.

Lees ook:

Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder
 Dagboek: Ronja’s eerste date.

Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: Tweede Tinderblues dag
Tinder Dagboek: Tussenweg
Tinder Dagboek: Forty days of dating
Tinder Dagboek: Schaal van Marloeke
Tinder Dagboek: Project Evert
Tinder Dagboek: Kriebels
Tinder Dagboek: Voiceboodschappen
Tinder Dagboek: Op rantsoen
Tinder Dagboek: Rendez-vous
Tinder Dagboek: Gretig
Tinder Dagboek: Genadeloos

Laatste nieuws