Tinder Dagboek: Radiostilte

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Voorbereiding

De route die ik normaal gesproken elke ochtend onder de douche met mijn scheermesje afleg, volgde ik vanochtend extra zorgvuldig. De haardos kreeg een sopje en daarna was de nagellak aan verversing toe. Of het allemaal voor niets is wist ik vanochtend nog niet, maar ik heb graag een vooruitziende blik. 

Tinderweekend

Afgelopen weekend heb ik een radiostilte met Max (gebonden en toch vrij) ingelast, zodat ik factoren voor (spannend!) en tegen (hij is getrouwd!) helder kon afwegen. Maar het resultaat van de radiostilte was dat ik eigenlijk nauwelijks met hem ben bezig geweest. Wel was ik druk met ander Tinderverkeer. Marcel (neptorso) wilde graag bewijzen dat hij echt was. Maar wel horizontaal. Grappig: no way dat ik een sexdate ga plannen met een hoofdeloze neptorso, maar ook nu ben ik benieuwd: wat voor man zit hier achter? En heeft hij al successen geboekt met deze benadering? Ook met piloot Patrick is een gestage uitwisseling van berichten op gang gekomen. En die liegen er niet om. Hij is grof op een grappige manier. Hij vraagt of ik van grove taal tijdens de daad hou, waarop we een hilarische scheldkanonnade op elkaar afvuren. Een humorklik met een wildvreemde, ook dat kun je dus hebben via Tinder. 

Zenuwen

Ondertussen tikt de klok. Ik ben aan het nadenken over wat ik vanavond zal aantrekken. Als dat zoenen in het portiek overgaat in fase twee, dan is het wel zo handig om een rokje te dragen. Liefst zonder panty. Maar is het daar niet te koud voor? Ik zwijmel weg bij de portiektaferelen, ik ben de hele dag ongeconcentreerd. Ik heb eigenlijk heel veel zin in een escapade met een knappe vreemde. In een bonte avond in een hotel met zinderende seks. Dan krijg ik een berichtje van Max: ‘Zin in vanavond’. Pffffff ik ook! Ik heb de knoop doorgehakt: ik stap definitief af van mijn koers. Ik ga voor de date, en jammer dan dat er een vrouw aan hangt. Ik heb nu zin, en de rest zien we later wel.

Lees ook:

Laatste nieuws