Tinder Dagboek: Een vrije relatie?

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Zonder enige jaloezie

Max (“Gebonden en toch vrij”) en ik stellen ons aan elkaar voor en er breekt meteen een gekrakeel uit: de een praat nog meer dan de ander, en dat alles op precies dezelfde golflengte. Werk, vrienden, hobby’s: vaak is zo’n eerste date als een sollicitatiegesprek, maar met Max voelt het meteen alsof we elkaar al jaren kennen. Na het tweede wijntje begin ik met mijn kruisverhoor. Gebonden maar ook vrij: leg uit? Max heeft al elf jaar een relatie die tot een maand of twee geleden volstrekt monogaam was. Tijdens een etentje legde een vrijgezelle huisvriend hem en zijn vrouw de beginselen van Tinder uit, en gaf zelfs een demonstratie. ’s Avonds praatten Max en zijn vrouw er over na. Ze pakten de telefoons erbij, installeerden ieder Tinder en vroegen elkaar: wie zou jij naar links of rechts swipen? En zo, vertelde Max, kwam van het een het ander. Zonder enige jaloezie hebben ze nu Tinderdates, soms zelfs met alles erop en eraan.

Vrije relatie

Aan het einde van de avond vertelt hij dat hij me vaker wil zien. Liefst binnen de contouren van een hotelkamer. Later als ik thuis ben, slaan we aan het appen. ‘Voordat ik met een man een hotelkamer inga, moet hij eerst  door de voorrondes komen’, laat ik hem weten. Wat die voorrondes zijn? Nou, een man moet minimaal lekker kunnen zoenen. We chatten verder over wat we lekker zoenen vinden, en hij solliciteert direct naar de volgende ronde. We maken een zoenafspraak: over drie dagen om 23:00 uur bij mij om de hoek. Dan gaan we eerst een stukje wandelen en daarna ergens zoenen. Als ik in bed lig realiseer ik me dat ik behoorlijk verwijderd ben geraakt van mijn oorspronkelijke plan: deze man uithoren over de ins and outs van een vrije relatie. Nu word ik er zelf onderdeel van. Ik heb nog drie dagen om te bedenken of ik dat wel wil.

Lees ook Tinder Dagboek: Ronja’s eerste date.
Lees ook Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Lees ook Tinder Dagboek: De gebonden man

Volg vanaf nu dagelijks de Tinder-avonturen op Grazia.nl

Laatste nieuws