Tinder Dagboek: Tinderblues

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Veelbelovend

Willem, ik wil ‘m, denk ik steeds op de fiets naar de suri. Grappig, hoe de opwinding en de verwachting zich meester van me maken. Zijn beroep, zijn stem, het type: Willem is veelbelovend! Ondertussen piept er wel al een klein stemmetje in mijn achterhoofd: Willem is knap en succesvol, waarom heeft hij dan in vredesnaam geen vriendin? Die gedachte druk ik meteen weg: Willem heeft gewoon op mij gewacht.

Klein kind

Als ik het rotizaakje binnenloop, zie ik hem zitten: mijn broertje. Niet echt natuurlijk, maar op energetisch niveau. Zijn stem is hetzelfde als aan de telefoon: prachtig mooi, warm en diep. Maar zijn motoriek… Hij beweegt als een klein kind. Er is ook iets onaantrekkelijks aan zijn mond. Die is groot en breed, maar zijn tanden staan raar. Als hij in een appel bijt krijg je niet de afdruk van en halve cirkel, maar van een – hoe zeg je dat – een smalle, halve lus. Een rechtopstaande haarspeldbocht.

Tinderblues

Willem, ik wil ‘m niet. Ik voel de hoop en verwachting op slag uit mijn lichaam vloeien. Ik moet moeite doen om mijn teleurstelling te verbergen, dus klets ik moedig het uurtje vol. Ik merk dat Willem het wel ziet zitten, en als ik weer in mijn studio ben druppelt het eerste ‘Dat was een geslaagde date’, al binnen. Net belde hij. En deze krankzinnig kritische heks nam niet op. Ik voel voor het eerst een vlaag van Tinderblues opkomen. Arme, superaardige Willem. Arme, onaardige en bikkelharde Ronja. Zou er iets mis met mij zijn? Willem en Ronja, zij leefden nog lang, alleen en ongelukkig.

Tinder Dagboek: Ronja’s eerste date.
Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match

Beeld: Pinterest

Laatste nieuws