Tinder Dagboek: Schaal van Marloeke

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Nieuwe Match

Mijn nieuwste match – die van afgelopen vrijdag – heet Evert. Evert heeft een leuk hoofd met blond/grijs haar. Hij is maar liefst 42 jaar oud. Ik val op jongensachtigheid, dus bij iemand van 42 spant het erom: hoe beter hij zich heeft onderhouden en verzorgd – fysiek, maar ook mentaal – hoe flexibeler ik zijn kalenderleeftijd benader.

Checklist

Nu zijn er dus een aantal zaken die ik van Evert te weten moet zien te komen. Liefst voordat ik hem in levende lijve ga ontmoeten. Laat hij het verval de vrije loop gaan, of vindt hij het belangrijk om zijn buikomvang in toom te houden? En hoe zit het met zijn gebit? Niks onaantrekkelijkers dan aanslag, rare slijtage, of een algemene onverschilligheid jegens de snijbeitels. Dan zijn er nog de geheide dealbreakers zoals uitstekend oor- en neushaar, iets dat bij 40-plussers een issue wordt.

Schaal van Marloeke

Ook is het belangrijk hoe hij scoort op de Schaal van Marloeke. Je weet wel, mijn vriendin die me zoekrichtlijnen gaf. Een man mag niet gebonden zijn (want onbeschikbaar) maar ook niet hardnekkig zoekend (want onaantrekkelijk). Hij moet de acceptabele middenweg bewandelen.

Dan hoor ik het welbekende ploinkje:

Leuk, we zijn een match schrijft Evert.
Ja! schrijf ik. En: Ik ga even hardlopen.

Het is een grove leugen, ik zit gewoon de krant te lezen met een volvette blueberry muffin onder handbereik.

Bericht van Evert: Oh, loop jij ook?

Ha! 1-0 voor Evert.

 

Beeld: Pinterest

Lees ook:
Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder
 Dagboek: Ronja’s eerste date.

Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop
Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van
Tinder Dagboek: De ideale match
Tinder Dagboek: Tinderblues
Tinder Dagboek: 
Tweede Tinderblues dag
Tinder Dagboek: Tussenweg
Tinder Dagboek: Forty days of dating

Laatste nieuws