Tinder Dagboek: Getrouwde mannen; daar komen tranen van

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

Getrouwde mannen; daar komen tranen van

Dorst. Dórst! In godsnaam, waarom moet een samenzijn met gelijkgestemden toch altijd derailleren? Anderhalve fles per vrouw, is er gisteravond doorheen gegaan. Over Max (gebonden en vrij) zijn de meningen van mijn vriendinnen verdeeld. Kamp 1 zegt: gewoon doen, zie hem als oefenmateriaal. Maar kamp 2 zegt: getrouwde mannen; daar komen tranen van. Vriendin Renée, ervaringsdeskundige, meent dat een affaire altijd begint als een lolletje, maar voor je het week kruipt zo’n man je systeem binnen, en dan kom je lastig van hem af. Over deze kwestie zal dus nog verder gedebatteerd worden.

Kwestie van blokkeren

Op dit moment probeer ik, al nippend aan een literfles water, match Chiel van me af te schudden. Dat is op Tinder niet zo moeilijk: kwestie van op ‘blokkeren’ tikken en de ex-match kan nooit meer met je in contact komen via de app. Maar: dat vind ik lullig. Chiel is 45, heeft een snor en stekeltjeshaar. Hoe ik aan hem kom? Nou, vriendin Sasha (al 66 jaar samen met de man die haar ontmaagde) wilde wel eens zien hoe Tinder werkt. Vol vertrouwen liet ik haar de telefoon zien, te dronken om te anticiperen op haar zieke geest. Geïnteresseerd nam ze mijn telefoon over, om ‘eventjes door de profielen te swipen’. Voor ik het wist had ze Chiel naar ‘leuk’ geswipen en was ze een verhit appgesprek met hem begonnen. Hij had zo’n leuke uitstraling, tikte ze. En ik viel op innerlijk, niet op uiterlijk. Arme Chiel. En arme ik. Ik kan nu kiezen: of ik dien hem een blokkadekwetsuur toe, of hij krijgt een minitrauma als ik hem over de ware toedracht van ons contact vertel.

Ik ga erover nadenken. Zometeen, tijdens de vrijmibo, als ik de liters water ga verdunnen met mijn eerste, voorzichtige wijntje van dit weekend.

 

Lees ook

Tinder Dagboek: Ronja’s eerste date.
Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Tinder Dagboek: De gebonden man
Tinder Dagboek: Een vrije relatie?
Tinder Dagboek: Middel tegen dagelijkse sleur?
Tinder Dagboek: Radiostilte
Tinder Dagboek: Het Portiek
Tinder Dagboek: Tinderbalansdag
Tinder Dagboek: Goeie kop

 

Laatste nieuws