Tinder Dagboek: De gebonden man

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen...

Ronja James (32) is een freelance vormgever uit Amsterdam. Na een periode van rust aan het mannenfront – even uitblazen van de relatiebreuk en wennen aan het alleenstaand moederschap – is ze weer aan het daten geslagen. Met een fulltime baan en twee kinderen is er niet veel tijd om de kroeg in te gaan, maar gelukkig is daar tegenwoordig Tinder, de app waarmee je potentiële kandidaten in de buurt kunt spotten. Voor Grazia houdt Ronja een dagboek bij met al haar online datingavonturen.

De gebonden man

Ronja heeft haar tweede Tinderdate. Met een gebonden man. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Wat beweegt zo’n man? ‘Gebonden maar ook vrij. Nieuwsgierig? Swipe dan naar rechts,’ zo beveelt Max zich aan op Tinder. Max is 34, niet superknap maar hij heeft een bos donkere krullen en een intelligente, vrolijke blik in zijn ogen. Op de foto houdt hij een kat in zijn armen. Normaal gesproken zijn dieren in het Tinderprofiel voor mij een dealbreaker, maar de nieuwsgierigheid overwint. Gebonden en vrij tegelijk, dat riekt naar een open huwelijk. Ik sta beslist niet te springen om een getrouwde man maar ben wel benieuwd: wat beweegt deze man? En weet zijn vrouw het? Heeft hij al succes gehad? Zo ja: wordt zijn vrouw dan niet toch jaloers? Ik besluit het hem allemaal hoogstpersoonlijk te gaan vragen. En wel vanavond.

Ontsnappingsmogelijkheid

We spreken af voor een drankje om de hoek van mijn studio om zes uur. Ik heb nagedacht over dat tijdstip: het biedt een uitstekende ontsnappingsmogelijkheid in de vorm van een verzonnen eetafspraak. Om precies vijf over zes loop ik de kroeg binnen. Daar zit Max, verderop aan een tafeltje, gebogen over de krant. Hij heeft al een wijntje voor me besteld en we moeten lachen als we even later tegenover elkaar staan. Dit voelt nu al als een match!

Lees ook Tinder Dagboek: Ronja’s eerste date.
Lees ook Tinder Dagboek: Meet Ronja James!
Volg vanaf nu dagelijks de Tinder-avonturen op Grazia.nl

Laatste nieuws