Harde avocado? Zó is hij binnen no-time perfect zacht

Avocado's, we love them! Elke dag hebben wel een paar mensen hier op de redactie een avocado mee. Zeker nu vele van ons...

Avocado’s, we love them! Elke dag hebben wel een paar mensen hier op de redactie een avocado mee. Zeker nu vele van ons meedoen aan de Grazia Boostcamp Challenge. We springen dan een gat in de lucht als we de vrucht openen en deze perfect rijp is. Want dat is niet altijd het geval… Maar als je nou een keer een harde avocado hebt, kun je er met de volgende truc voor zorgen dat het in no time een heerlijke smeuïge avocado is. Mmmm!

Hoe werkt het?

Meestal worden niet rijpe avocado’s binnen een week bruin en zijn ze te eten. Maar kijk wel uit, want als je te lang wacht, worden ze ook bruin vanbinnen en dat is weer niet lekker. Maar hoe zorg je ervoor dat een te harde avocado sneller rijpt? Leg je avocado’s in de fruitschaal en laat de natuur het werk doen. Maar er is nóg een snellere truc! Stop je avocado in een papieren zak met een appel en voor je het weet heb jij de lekkerste smeuïge avocado. De appel geeft namelijk een bepaald stofje af wat het rijpingsproces van bijvoorbeeld een avocado versnelt.

Lees ook: 6x Voeding tegen stress

Beeld: Sanoma Beeldbank

 

 

Laatste nieuws