Winterdieet

Huize P. staat op winterdieet. De keukenschaal wordt gesierd door knolselderij, spruitjes en sinaasappels. In het koelva...

Huize P. staat op winterdieet. De keukenschaal wordt gesierd door knolselderij, spruitjes en sinaasappels. In het koelvak zuurkool en rode bietjes. Met een stapeltje rookworsten voor het grijpen in de provisiekast en de pureestamper op ooghoogte draaien we de komende weken warm voor de winter. Wat er deze winter op tafel komt lees je straks in de bladen en online. Voorproefje?

Zuurkoolgratin, voor 4 personen

Bereid van 1 kilo biologische kruimige aardappelen een romige aardappelpuree. Verdeel 500 g biologische (wijn)zuurkool over een ovenschaal en schep er honingmosterd naar smaak door. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi met paneermeel vermengd met 1 eetlepel fijngemalen hazelnoten. Verdeel er wat vlokjes roomboter over en bak de zuurkool in een oven van 200 ºC in 30-40 minuten knapperig en goed warm. Wel intussen een goede rookworst en serveer de worst in dikke plakken erbij.

ps. Er is verschil tussen rookworst en gerookte worst, wie?

Laatste nieuws