slogan

'Taarten van Abel'-presentator doet opmerkelijke uitspraak

In het televisieprogramma Taarten van Abel bakte presentator Siemon de Jong aka banketbakker Abel de mooiste taarten samen met kinderen, die een taart willen bakken voor een bijzonder iemand, zoals een van hun vriendjes of voor een familielid terwijl ze over het leven praten. In een nieuw interview met VARAgids doet De Jong echter een wel heel opmerkelijke uitspraak. 

Geen kindervriend

In gesprek met de VARAgids vertelt de presentator dat hij zichzelf geen kindervriend zou noemen, ondanks dat hij al ruim 12,5 jaar het programma maakt. "Ik ben wel vriendelijk tegen hen, maar ik heb niks met kinderen. Behalve dan in Taarten van Abel."

"Ik zit daar gewoon vier uur en later maken ze er televisie van. Ik ben ook helemaal niet bezig met waar ik het over moet hebben. Ik heb het over honderdduizend dingen met die kinderen en later pakken ze er wat verhaallijnen uit." 

Herkenning

De presentator vindt het ook maar niets om steeds op straat herkend te worden. "Altijd die herkenning, die opwinding. Ik heb er de energie niet voor.” Hij doet zich nooit anders voor dan hij is: “Ik praat met kinderen op dezelfde manier als ik met volwassenen praat. Ik behandel ze niet anders, zeg maar", besluit hij. 

Lees ook: Geweldig nieuws voor Alfred de oliebollenbakker

Bron: AT5, Beeld: ANP