Vergeet de (vries)verse stoomgroenten uit je supermarkt. Dat kun je zelf veel makkelijker én goedkoper: begin met een voorraad diepvriesgroenten in te slaan. Sperziebonen, broccoli, tuinbonen en peultjes, bijvoorbeeld. Mix per persoon zo’n 150-200 gram van deze groenten in een magnetronschaal (leg de rest terug in de diepvries voor de volgende stoombeurt) en voeg 2-3 eetlepels water toe. Dek af met magnetronfolie en stoom ze op vol vermogen in ca. 8 minuten beetgaar. De exacte tijd zul je de eerste keer even moeten uitproberen, afhankelijk van de groente en het vermogen van je magnetron. Begin dus met 5-6 minuten en verleng de tijd als je vindt dat je groenten nog wat extra stoom kunnen gebruiken. Laat de groenten in de uitgeschakelde magnetron nog 1-2 minuten nagaren. Schep ze om met een scheut goede olijfolie, zout, peper en misschien wat citroen.Of sojasaus en geroosterd sesamzaad. En voilà, klaar zijn je stoomgroenten.
Stoomgroenten
Vergeet de (vries)verse stoomgroenten uit je supermarkt. Dat kun je zelf veel makkelijker én goedkoper: begin met een vo...