Stoomgroenten

Vergeet de (vries)verse stoomgroenten uit je supermarkt. Dat kun je zelf veel makkelijker én goedkoper: begin met een vo...

Vergeet de (vries)verse stoomgroenten uit je supermarkt. Dat kun je zelf veel makkelijker én goedkoper: begin met een voorraad diepvriesgroenten in te slaan. Sperziebonen, broccoli, tuinbonen en peultjes, bijvoorbeeld. Mix per persoon zo’n 150-200 gram van deze groenten in een magnetronschaal (leg de rest terug in de diepvries voor de volgende stoombeurt) en voeg 2-3 eetlepels water toe. Dek af met magnetronfolie en stoom ze op vol vermogen in ca. 8 minuten beetgaar. De exacte tijd zul je de eerste keer even moeten uitproberen, afhankelijk van de groente en het vermogen van je magnetron. Begin dus met 5-6 minuten en verleng de tijd als je vindt dat je groenten nog wat extra stoom kunnen gebruiken. Laat de groenten in de uitgeschakelde magnetron nog 1-2 minuten nagaren. Schep ze om met een scheut goede olijfolie, zout, peper en misschien wat citroen.Of sojasaus en geroosterd sesamzaad. En voilà, klaar zijn je stoomgroenten.

Laatste nieuws