Zó kom je van je brokkelende kaas probleem af

Nederlandse Subreddit beantwoord vraag over brokkelende kaas.

De Nederlandse Subreddit – de plek waar geen vraag te dom is en je antwoorden krijgt op al je vraagstukken – heeft zojuist een veel voorkomend kaas probleem verhelderd. Zo vroeg een gebruiker zich af hoe het kwam dat haar oer Hollandse stukje beleg afbrokkelt. Ligt het nou aan haar, de kaas of de kaasschaaf?

First world probleem

Gebruiker Wim17 stelde de volgende vraag: "Lieve Reddit, sinds een half jaar ben ik verhuisd naar een plek met andere supermarkten die ik gewend ben. Vroeger kocht ik mijn kaas altijd bij de Aldi en kon ik deze gewoon snijden met een kaasschaaf alsof er niks aan de hand was. Nu doe ik mijn boodschappen bij de Jumbo en welke kaas ik ook koop, ik kom er niet meer doorheen. Laatst had ik ergens een blok kaas van de Aldi gekocht om te testen of het niet aan mijn schaaf lag, maar dat was het niet. Klopt het dat ze bij de Jumbo alleen maar brokkelkaas verkopen of heb ik een totaal fout beeld dat kaas niet hoort te brokkelen?".

Eureka!

Klinkt dit jou ook bekend in de oren? Het antwoord is heel simpel. Elke verschillende kaassoort heeft z’n eigen, speciale kaasschaaf. Ja, echt waar. Eet jij je tosti liever met jong belegen kaas, dan gebruik je de korte kaasschaaf. Jonge kaas wordt kort gerijpt en is hierdoor vochtiger dan oude kaas. Als je hier je lange kaasschaaf voor gebruikt, loop je dus tegen het brokkelende kaas probleem aan. Ben je een oude kaas-eter dan gebruik je dus de lange kaasschaaf, want die ondersteunt het plakje zodat-ie intact blijft!

Lees ook: Wat is nou gezonder, gesmolten of ongesmolten kaas?

Bron: Nederland Viraal Beeld: iStock

Laatste nieuws