slogan

Waarschuwing voor steeds vaker voorkomende gevaarlijke sekstrend

De mensheid is een nieuwe sekstrend rijker. Maar of je daar blij van wordt, is een andere vraag. Stealthing, zo heet de uit Amerika overgewaaide trend.

What?

Wat het precies inhoudt: mannen die zonder toestemming hun condoom afdoen en ejaculeren, oftewel klaarkomen, in hun sekspartner. En wanneer de partner hier niet op zit te wachten, dan mag dit gepaard gaan met geweld.

De trend viel op, waardoor hier onderzoek naar werd gedaan. Uit het onderzoek van Columbia Journal of Gender and Law blijkt dat de beweging van een duistere fora af komt waarop mannen aangespoord worden zonder pardon hun sekspartners zo te behandelen. Alexander Brodsky, hoofd van het onderzoek, omschrijft deze nieuwe sekstrend als verkrachting. Vrijwillige seks betekent volgens haar geen toestemming tot condoomloos ejaculeren.

Negatieve gevolgen

Volgens Brodsky is de daad niet alleen traumatiserend en kleinerend, maar leidt dit ook tot meer seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewilde zwangerschappen. Met dit onderzoek wil Brodsky bewustzijn creëren en slachtoffers van deze sekstrend een stem geven.

Lees ook: Onderzoek: Mensen met dit sterrenbeeld hebben het vaakst sex  

Bron: Hetlaatstenieuws Beeld: iStock