slogan

Veel lof voor Patty Brard in ‘Vier handen op één buik'

Gisteren werd de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Vier handen op één buik uitgezonden. Het programma gaat over tienermoeders die wel wat hulp kunnen gebruiken naar aanloop van het moederschap. De aflevering volgt de 18-jarige Michelle, die begeleiding krijgt van Patty Brard.

Problemen

Michelle en haar verloofde Michael-Angelo kozen er bewust voor om zwanger te worden. Toch staat de situatie waarin de twee verkeren de zwangerschap in weg. Michael-Angelo is dakloos en Michelle moet haar huidige kamer van twaalf vierkante meter voor de geboorte verlaten. Daar komt bij dat het stel er financieel slecht voor staat. Michelle leeft van 50 euro per week en het koppel is afhankelijk van de Voedselbank van de kerk waar ze lid van zijn. Ook Michelle’s moeder heeft het moeilijk met de zwangerschap van haar dochter.

Bergopwaarts

Toch leek het met de hulp van Patty bergopwaarts te gaan. Het stel trouwt een paar weken voor de bevalling en krijgt een eengezinswoning toegewezen. Michelle en Michael-Angelo beginnen zich steeds meer thuis te voelen in hun nieuwe stulpje. En hoewel er een moeizame bevalling op Michelle staat te wachten, komt baby Mylène gezond ter wereld. Verschillende instanties staan klaar om het jonge gezin aan alle kanten te begeleiden.

Begeleiding

Pas als begeleider Patty 6 weken na de bevalling op bezoek gaat, wordt het duidelijk dat er meer aan de hand is. Mylène groet niet goed en het stel heeft er moeite mee om het huis op orde te houden. En als duidelijk wordt dat Michelle niet de adviezen van de begeleiding opvolgt, wordt er extra hulp ingeschakeld. Wanneer Patty vraagt hoe het met de liefde voor Mylène zit, heeft Michelle zichtbaar moeite om antwoord te geven. Patty weet wel waarom; “Ze heeft zelf zo weinig meegekregen in het leven, hoe kan ze dat dan doorgeven aan een baby?”

Groot verdriet

Uiteindelijk blijken de zorgen rondom Mylène niet minder te zijn geworden en de Kinderbescherming besluit Mylène uit huis te plaatsen. Patty gaat nogmaals langs en treft een enorm verdrietig stel aan. “We hebben er dagelijks verdriet van. Het voelt voor ons onterecht”, aldus Michael-Angelo. De kijkers thuis laten via Twitter weten enorm aangeslagen te zijn van de uitzending. Patty krijgt dan ook veel lof voor haar begeleiding van het jonge stel. “Je kan veel van Patty zeggen, maar dit is haar roeping” en “Respect voor Patty. Wat heb jij je goed gehouden deze heftige uitzending van #vierhandenopeenbuik” zijn een greep uit de vele reacties.

Benieuwd naar de hele aflevering? Die zie je HIER.

Lees ook: Nieuw seizoen 'Vier handen op een buik' maakt flink wat reacties los op social media

Bron: NPO, Beeld: iStock