slogan

Nieuw seizoen 'Vier handen op een buik' maakt flink wat reacties los op social media

Vorige week blikten we terug op één van de meest besproken tienermoeders, Aline, uit het programma Vier handen op een buik’. Het programma volgt over tienermoeders die wel wat hulp kunnen gebruiken naar aanloop van het moederschap. Dinsdag ging een nieuw seizoen van start en de eerste aflevering maakte wederom veel reacties los. 

Problemen

De aflevering volgde de 20-jarige Esmiralda die in verwachting was van een tweeling. Samen met haar vriend Rajend maakt ze zich op voor het ouderschap, maar de twee kampen met de nodige problemen. Zo is Rajend sinds zijn achttiende dakloos, heeft hij een wietverslaving en slaapt hij overal en nergens. Esmiralda woont zelf nog thuis bij haar moeder en haar vijf broertjes en zusjes. Omdat de 20-jarige geen zicht heeft op een woning anytime soon, zit het er dik in dat de baby’s hier ook komen te wonen. “Het moet wel zo want ik krijg niet een, twee, drie een eigen huis”, vertelt ze aan haar begeleider Tatum Dagelet.

Ook met haar financiën loopt het niet helemaal lekker. Zo heeft Esmiralda onder andere problemen met haar zorgverzekeraar. “Ja ik heb wel rekeningen gehad, maar die heb ik zo de prullenbak ingegooid. Het was echt iets van €370. Van de week ook. Die heb ik ook zo de prullenbak ingegooid, driehonderd-nog-wat-euro. Nou, daag”, aldus een stomverbaasde Esmiralda tegen Tatum. Hoewel de presentatrice haar nog probeerde uit te leggen dat dat niet helemaal de bedoeling is, leek het haar niets te deren. "Ik maak ze [de rekeningen] eerst open en dan kijk ik naar het bedrag. Dan vind ik het te veel en dan gooi ik ze weg."

Schrik 

De zwangerschap was al een schok voor het jonge stel, maar toen bij de eerste echo bleek dat het om een tweeling gaat staat hun wereld helemaal op hun kop. “ Het worden twee jongetjes. We zagen twee van die zakjes zwemmen, toen schrokken we nog veel erger”, aldus de mom to be. Het babynieuws komt ook Esmiralda’s moeder, Desiree, rauw op haar dak vallen. “Ik schrok heel erg, maar toen dacht ik één kind, ‘oké een kind kan ik nog wel aan’, maar twee is toch wel heftig.” 

Benieuwd naar de hele aflevering? Die zie je HIER.


Beeld: Twitter, Instagram, iStockphoto