slogan

Moeder deelt belangrijke boodschap met foto vlak na bevalling

Moeder van vijf Lacey Barratt heeft een indrukkende post op social media gedeeld. Op het kiekje knuffelt de kersverse moeder met haar pasgeboren kindje Lennox. Een liefdevolle foto, zou je denken. Maar een dag later werd het echte verhaal erachter duidelijk.

Post-baby body

“Ik heb deze foto gisteren op social media gedeeld. Het heeft meer dan 46.000 weergaven en 750 likes”, schrijft ze in een nieuwe post op Facebook. “Ik schreef er als bijschrift bij: ‘we zijn er nog maar 20 uur, maar we maken er iets van’, omdat ik mijn post-baby body wilde laten zien. Dat is de reden waarom ik een foto van de zijkant koos.”

Expressie

Lacey had een reeks foto’s genomen van haar post-baby body, maar koos de foto van de zijkant. Terwijl ze daar liefdevol met haar kindje opstaat, wist niemand dat haar expressie op de andere foto’s heel anders was. Zo staat ze op een andere foto recht voor de camera, met de tranen in haar ogen. “Ik stuurde het naar een vriendin en ze vroeg onmiddellijk of ik in orde was, omdat de foto krachtig en confronterend was. Het ging goed met me, totdat ze vroeg of het goed ging. Ik keek er nog eens goed naar.”

Emotionele lading

Lacey besefte maar al te goed dat de foto een emotionele lading had. “Ik zag mijn ziel. In een foto. Ik huilde. Ik wilde er niet meer naar kijken. Ik zag een vrouw met haar pasgeboren kind in minder dan 24 uur na de geboorte, en ze zat niet op een roze wolk. Ik zag een vrouw die na 4 bevallingen in 5 jaar dacht dat dit haar taak was. Dat ze voor niets anders goed was dan een kind baren. Het leek alsof iemand gewoon een baby in mijn armen gedumpt had. Ik voelde geen warmte toen ik ernaar keek. En toen voelde ik me schuldig. Ik voelde me kwetsbaar en twijfelde of ik dit wilde delen”, schrijft ze.

Moed

Lacey wil met de post laten weten dat ze lange tijd geen connectie met haar kindje voelde, maar dat ze de moed niet opgaf. “Het was nog niet dag drie of ik sloot mezelf huilend in een kamer op.” Ze besloot haar verhaal met andere vrouwen te delen en kwam erachter dat ze niet de enige was. “De reacties die ik op de foto heb ontvangen zijn een herinnering dat ik niet alleen ben, ik ben hartstikke normaal. Dus voor alle mama’s, houd de moed erin. Je bent niet alleen en je doet het geweldig!” Je bekijkt beide foto's hieronder.

Beeld: Moeder reageert met geweldige foto op post-baby body shaming

De eerste foto


De tweede foto

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock