slogan

Is dít de manier om altijd iets te winnen met een grijpmachine?

Het is de grootste frustratie van iedere kermisliefhebber: je gooit geld in een grijpmachine met te gekke prijzen, maar je wint nóóit wat. Hoe kan dit? Vox.com zocht het uit.

Geluk

Vox onderzocht enkele grijpmachines en kwam tot een grote teleurstelling. In de handleidingen van de machines staat informatie over hoe je de kracht van de klauw kunt instellen. En dat is niet het enige, de beheerders kunnen zelfs de winstmarge instellen. De machine berekent dus gewoon hoe vaak de klauw 'beet' mag hebben.

Kans

Het zit zo: Als een grijpbeurt 50 cent kost en de prijs een waarde heeft van 7 euro, dan zal de klauw één keer op de twintig beurten beetgrijpen om een winstmarge van 50% over te houden. En dan nog is het maar de vraag of de machine zich wel netjes aan de ingestelde afspraken houdt. Die ene keer dat jouw liefde die schattige teddybeer voor jou won, lag dus niet aan zijn grijpmachine-talent, hij had gewoon geluk. Weer een droom kapot...

Viral

Toch gaat er op het moment een foefje viral dat je winkans zou kunnen vergroten en het enige wat je daarvoor nodig schijnt te hebben, is een magneet. Houd je magneet tegen het glas aan wanneer je in de weer gaat met de klauw en wie weet val je in de prijzen. De video werd ruim 20.000 gedeeld. Grote kans dat het niet zal werken, maar hé het is het proberen waard. 

Beeld: iStock, Facebook Bron: HLN.BE