slogan

Heftig: De 22-jarige Aline heeft vier kinderen bij drie verschillende mannen

Gisteren was het weer tijd voor het programma 'Vier handen op één buik'. Het programma gaat over tienermoeders die wel wat hulp kunnen gebruiken naar aanloop van het krijgen van een baby. In de aflevering van gisteren gingen verschillende bekende vrouwen terug naar hun tienermoeder om te kijken hoe het nu, een aantal jaar later met ze gaat. En dat leverde heel wat reacties op.

Aline

Alle drie de tienermoeders blijken nog een kindje gehad te hebben of nog zwanger te zijn. Vooral het verhaal van Aline (22) maakte indruk bij de kijkers. Aline heeft namelijk, met haar 22 jaar, vier kinderen bij drie verschillende vaders. Leontien van Moorsel ging bij haar langs om te kijken hoe het nu met haar gaat. Toen Leontien voor het eerst kennis maakte met Aline, was ze zwanger van haar derde kind met een veel oudere man, had ze geen werk, weinig geld en slecht contact met de vaders van haar kinderen. 

Nog een baby

Leontien's mond viel open toen ze zag dat er een vierde baby bij was gekomen. De baby kreeg Aline met wéér een andere man, die ook nog eens dertig jaar ouder is dan Aline. Na haar derde kindje werd Aline depressief en gingen haar drie kinderen bij hun vaders wonen. Ondertussen leert ze haar nieuwe vriend kennen en raakt weer zwanger. Op dat moment besefte ze dat het niet langer zo kon, en liet zichzelf opnemen voor zes maanden. De kinderen wonen nu weer allemaal bij haar in huis. 

Money, money, money

Met het financiële gedeelte gaat het echter nog steeds niet goed. Aline heeft door de jaren heen een schuld opgebouwd en staat onder bewind. Ook wil ze trouwen met haar nieuwe vriend, maar een budget is er niet. "We trouwen gewoon op maandagochtend," vertelt Aline. Leontien wil haar graag helpen en besluit met haar een trouwjurk uit te zoeken en deze aan haar cadeau te doen. Het internet ontplofte tijdens en na de uitzending. Enkele reacties op Twitter lees je hieronder. 

De hele aflevering terugkijken? Dat kan hier

Lees ook: De populairste babynamen voor 2017

Bron: Lindanieuws, NPO, Beeld: NPO