slogan

#GraziaHealthChallenge: Weight Watchers met Suzanne - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken. 

Grazia's Suzanne eet volgens het plan van Weight Watchers.

"Niet toegeven aan mijn cravings is het ALLERmoeilijkste ter wereld"

De tussenstand: - 2 kilo. Net voordat ik begon aan mijn challenge: bam, buikgriep. Twee slapeloze nachten nachten later mocht ik in elk geval al een kilo afschrijven. Eens, dat dit onder het kopje 'smokkelen' valt, maar hey, ik heb er ook voor moeten lijden!

Intussen ben ik nu drie weken bezig met Weight Watchers. Elke dag moet ik in mijn eetdagboek in de Weight Watchers app invoeren wat ik eet. Zo zie ik precies hoeveel punten ik nog over heb voor de rest van de dag. Leerzaam. Zo weet ik dat één van mijn favoriete speltcrackers twee punten per portie méér bevatten dan twee rijstwafels bij elkaar. Maar ook dat een bakje magere yoghurt één punt waard is, maar dat als je er een handje noten bij mikt meteen 6 bij op mag tellen. En dat als ik me tijdens de lunch te buiten ga aan pistoletjes, ik dat 's avonds moet compenseren met bijvoorbeeld een salade.

De eerste week dacht ik nog: 'heb ik hier al die tijd zo moeilijk over gedaan?' Ik merkte dat ik met een beetje eten best lang vol zat. Winst! Maar de tweede week kreeg ik het zwaar. Mijn lichaam snakte naar zoetigheden en naar meer koolhydraten dan mijn puntentotaal toeliet. En daar begon het verlangen naar lekkers. Elke dag heb ik wel een inzinking gehad als ik moest kiezen tussen een appel (nul punten, dus genoeg over voor een lekker diner) of twee stukjes chocola (7 punten en 's avonds rauwkost). Sofar heb ik één keer drie punten onder mijn budget gezeten (trots!). En één keer - na een snaaiaanval van boterkoek en een bonbon - dertien punten erboven (quelle horreur!).

Elke dinsdag heb ik mijn officiële weegmoment op mijn eigen weegschaal. In de afgelopen drie weken ben ik nog een kilo kwijt geraakt. Tja. Een kilo. Emotioneel gezien weet ik nou niet of ik blij moet zijn dat het eraf is of teleurgesteld dat het 'slechts' om een kilo gaat. Ik neig naar dat laatste, want ik heb tot nu toe ervaren dat ik minder eten en niet toegeven aan mijn cravings het ALLERmoeilijkste ter wereld vind. Nou ja, er zullen nog wat andere dingen zijn die ik nog moeilijker vind - zoals meer bewegen, bijvoorbeeld - maar je snapt het. Het is dat collega's me motiveren door zeer meelevend te roepen dat ik vast een zware dag heb door hormonen. Of dat ik die dag gewoon vocht vasthoud. Momenteel klamp ik me vast aan elk excuus. Want ik ga door, moedig voorwaarts. En als ik dan straks hopelijk de cijfers op de weegschaal verder naar beneden zie duiken, weet ik weer waar ik het voor doe. Nog -6 kilo te gaan...

It gets better and better! Vegan pancakes

Na Pasen terug op rantsoen!

Nooit geweten dat je zo blij kunt zijn met rauwkost

Calorieƫnbom, maar wel vegan! Telt dat?

Lunch is served!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.