slogan

#GraziaHealthChallenge: Weight Watchers met Suzanne

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week stelt ieder redactielid zich voor en lees je met welke sport of dieet ze zich de komende weken bezig gaat houden. 

Weight Watchers met Suzanne

Ik ben Suzanne, chef reportage en 36 jaar. Nog nooit heb ik me in mijn leven met mijn gewicht bezig hoeven houden. Ik hield simpelweg niet echt van lekker eten, dus at ik nooit grote porties en kwam ik niet veel aan. Mijn gewicht hield altijd tussen een keurige 52 en 54 kilo. Totdat ik vier jaar geleden een relatie kreeg met een kok. Die mij meteen leerde wat goed tafelen nu écht inhoudt. Toen hij me een tijd later ook nog eens bezwangerde, was het hek van de dam. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 20 kilo aan (eigenlijk meer, maar ik ben gestopt met tellen na 20) en daar is nu nog lang niet alles vanaf. Maar inmiddels kan ik me niet meer beheersen. Vooral taart op kantoor is mijn grootste valkuil. Of, nou ja, eigenlijk alles wat met goede sauzen, pasta's, spareribs en veel rode wijn te maken heeft. En hoewel ik nu dus geniet van eten, staat daar tegenover dat ik me niet lekker meer voel in mijn lichaam. Daarom ga ik aan de slag met Weight Watchers, omdat ik hoop te leren hoe ik maat kan houden. Want ik doe wel steeds pogingen om af te vallen - ik heb frisdrank inmiddels uit mijn dieet geschrapt, net als chocola (vooral hagelslag, daar was ik echt aan verslááfd!) en brood - maar het levert me niets op. 

Weight Watchers speelt in op een druk leven waarbij afvallen er soms bij in schiet. Het belangrijkste is dat afvallen meer is dan alleen minder eten en het is vooral gericht is op de lange termijn. Je mag namelijk alles blijven eten, alleen word je je bewust van de hoeveelheden en wát je eet. Hierdoor creëer je een gezonde levensstijl, met gewichtsverlies als resultaat. Hierdoor is de afvalmethode eigenlijk voor iedereen geschikt. Het belangrijkste: je staat er nooit alleen voor. De Weight Watchers community en coaches steunen je volop – zowel online als offline. Meer info? Klik hier

Hoe het in zijn werk gaat? Ik krijgt op basis van mijn leeftijd, lengte, geslacht, huidige gewicht en streefgewicht punten om te besteden. Weight Watchers heeft voor ieder voedingsmiddel een bepaald aantal punten toegekend en ik moet er voor zorgen dat ik dus niet meer punten gebruik dan toegestaan.  

Dus, daar gaan we dan. Want: I need guidance! Please! 

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken.  Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.

Als Oprah het kan, kan ik het ook!

Lag in mijn hotelkamer. Nee, nee, nee, nee, nee!

Afvallen doe je natuurlijk op flexxe patta's van PUMA

Gezond én lekker: maïscornpancakes