slogan

#GraziaHealthChallenge: Tips voor weinig tijd, maar toch afvallen

De afgelopen maanden stonden geheel in het teken van de Grazia Health Challenge: twaalf redactieleden probeerden verschillende sporten en diëten uit. 

Weinig tijd, toch afvallen

Grazia's Marisa wilde snel en moeiteloos centimeters verliezen met de Easy Shape Trainer van Size Zero. Heb jij ook niet veel tijd om in de sportschool te hangen, maar wil je wel iets afvallen? Probeer dan eens deze tips van Tamara Elbaz van Size Zero.

1. Eet in de avonduren geen koolhydraten maar wel altijd voldoende eiwitten in combinatie met verse groenten.

2. Ontbijt altijd, dit om je stofwisseling aan het begin van de dag meteen te stimuleren. Weinig tijd 's morgens? Maak een eiwitshake in combinatie met vers fruit en bijvoorbeeld lijnzaad en neem die mee onderweg!

3. Gebruik geen suiker of chemische zoetstoffen maar zoet je koffie of thee met stevia.

4. Honger jezelf nooit uit maar eet minimaal drie keer per dag een gezonde maaltijd en maximaal twee keer per dag een verantwoord tussendoortje.

5. Als je geen tijd hebt om te sporten, probeer dan op kantoor zoveel mogelijk te bewegen. Neem de trap in plaats van de lift, maak tijdens je pauze een korte wandeling en ga met mooi weer op de fiets naar je werk.

6. Behandelingen met afslankapparatuur zijn over het algemeen effectief en niet tijdrovend, maar zijn een aanvulling op een healthy lifestyle, dus geen vervanging. Beweeg, eet regelmatig en gezond en drink voldoende water.

7. Gezond leven moet wel leuk blijven, anders hou je het niet vol. Dus toch een keer trek in een patat met mayo of een wijntje? Af en toe zondigen mag, maak er alleen geen dagelijkse gewoonte van.