slogan

#GraziaHealthChallenge: Tips om slim boodschappen te doen

De afgelopen maanden stonden geheel in het teken van de Grazia Health Challenge: twaalf redactieleden probeerden verschillende sporten en diëten uit. 

Slim boodschappen doen

Grazia's Suzanne wilde zich na haar zwangerschap weer lekker voelen in haar lichaam en met behulp van Weight Watchers maat leren houden. Benieuwd hoe je slim boodschappen doet? Weight Watchers geeft tips.

1. Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan
Door je maaltijden vooruit te plannen en met een boodschappenlijstje boodschappen te doen, kun je voorkomen dat er producten in je karretje belanden die je niet nodig hebt. Zet er gerust ook een of twee zoetigheden op zodat je niet het gevoel krijgt dat je alles moet laten staan.

2. Zoek de kortste route
Basisvoedingsmiddelen als melk en brood staan meestal precies aan de andere kant van de supermarkt. Daar is een goede reden voor. Hoe verder je door de winkel moet lopen, hoe meer producten je ziet en hoe groter de kans is dat je iets zult kopen wat niet op je boodschappenlijstje staat. Zoek daarom dus de kortste route.

3. Ga in je eentje boodschappen doen
Hoe meer mensen mee boodschappen gaan doen, hoe meer wensen er vervuld moeten worden en hoe meer er in je boodschappenkarretje belandt.

4. Negeer XXL-verpakkingen van ongezonde snacks 
Misschien kun je er een paar euro mee besparen, maar waarschijnlijk ga je twee keer zoveel eten of moet je de rest weggooien. Laat XXL-verpakkingen gewoon links liggen en kies voor een kleinere verpakking.

5. Neem een boodschappenmandje
Heb je niet zoveel nodig? Laat dan de boodschappenkar staan en neem in plaats daarvan een mandje. Aangezien het mandje steeds zwaarder wordt, kom je al helemaal niet meer in de verleiding om meer mee te nemen dan je nodig hebt.

6. Ga nooit op een lege maag boodschappen doen 
Met een lege maag loop je het risico dat je je laat verleiden tot producten die niet op je lijstje staan. Eet bijvoorbeeld een stuk fruit of een Weight Watchers reep voordat je naar de supermarkt gaat.