slogan

#GraziaHealthChallenge: Size Zero met Marisa - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Marisa ondergaat behandelingen bij Size Zero om snel en moeiteloos centimeters te verliezen.

"Ik vind het belangrijk dat ik lekker in mijn vel zit"

Ik kan haast niet geloven dat het einde van de Health Challenge in zicht is. Stiekem ben ik wel een beetje opgelucht, met dat mooie weer vind ik het steeds lastiger om op het terras een spa rood te bestellen in plaats van een wijntje. En ik geef het ook meteen eerlijk toe: ik bestel ook weer vaker een wijntje. Maar daar zijn weekenden toch ook voor?

Omdat iedereen op de redactie zo goed en healthy bezig is, is het daar een stuk makkelijker om me aan de voedingrichtlijnen van SizeZero te houden (minus die ene keer dat er red velvet cake werd bezorgd…). Dat mijn gezondere dieet zijn vruchten afwerpt, merk ik ook aan mijn lichaam. Zo zit een van mijn lievelingsspijkerbroeken opeens een stuk ruimer. Score! Hoeveel ik ben afgevallen tot nu toe weet ik eigenlijk niet. Ik heb besloten om niet op de weegschaal te gaan staan voorlopig. Ik vind het vooral belangrijk dat ik lekker in mijn vel zit, letterlijk en figuurlijk.

Het allerfijnste aan de richtlijnen van Size Zero vind ik eigenlijk vooral dat ik weer veel beter op mijn eten let. Niet alleen op wat ik eet, maar ook wanneer. Ik neem ’s morgens de tijd voor een ontbijt, iets wat ik eerst vaak oversloeg (slecht, I know) en doordat ik de hele dag door op regelmatige tijdstippen iets eet, heb ik eigenlijk nauwelijks meer behoefte aan een snaaimoment. Klein verbeterpuntje voor mezelf, de voedingssupplementen (op kruidenbasis) die ik meekreeg bij SizeZero en die ik voor en na het ontbijt en de lunch moet innemen, vergeet ik wel eens mee te nemen. Ik moet mezelf echt aanleren om ze altijd in mijn tas te hebben.

Mijn behandelplan op het Size Zero-apparaat is iets aangepast. De behandeling met pads die vooral mijn buikvet aanpakt, bleek toch niet zo geschikt voor mij. Ik ben overgestapt op de body pump-behandeling. In plaats van pads krijg ik nu stickers op de spiergroepen die behandeld worden geplakt. Het werkt nog steeds met stroomstootjes, maar deze werken niet zo diep door als de behandeling die ik eerst kreeg. De focus ligt nu vooral op het shapen van mijn lichaam. Omdat ik graag de centimeters die ik al was verloren door eerdere behandelingen eraf hou, ben ik extra gaan sporten. Naast hardlopen meld ik me nu ook wekelijks in het zwembad om baantjes te trekken.

Tijd om te zwemmen!

Mijn supplementen!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.