slogan

#GraziaHealthChallenge: NewFysic met Isabel - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Isabel gaat met begeleiding van New Fysic voor haar streefgewicht.

"Ik maak me klaar voor de eindsprint"

Het einde is in zicht! De laatste drie afspraken met mijn coach bij NewFysic staan in de agenda, dus het aftellen kan beginnen. En dat is lekker.

De afgelopen week heb ik me wat minder aan mijn plan gehouden. De noodpillen die ik neem als ik een avondje van het voedingsplan afwijk, zijn er als een dolle doorheen gegaan en dat is natuurijk niet de bedoeling. Misschien dat het nieuwe er een beetje af is waardoor ik verslap. Of dat de zon, strand en terrasjes me net iets te veel op de proef stellen. Toch een derde wijntje, een stukje brood met tapenade, iets te veel aubergines met olijfolie tijdens een barbecue. Het stelt natuurlijk weinig voor, zo slecht is het allemaal niet - helemaal niet vergeleken met mijn eetgedrag van voor deze challenge-periode -, maar ik ken mezelf: ik moet nu weer terug naar het voedingsplan, anders is het einde zoek. En om af te vallen, moet ik me aan mijn persoonlijke plan houden, dat is er immers niet voor niets. Dus vanaf nu weer keurig mijn eten afmeten. 

Na deze zes weken voel ik me super. Ik heb meer energie en hoor van vrienden dat ik er stralender uitzie. Dat soort opmerkingen werkt natuurlijk enorm stimulerend. 

Met mijn coach van NewFysic hebben we afgesproken dat ik nog een week doorga volgens het voedingsschema en dat ik daarna het schakeltraject in ga: een aangepast voedingsschema dat ik twee weken lang volg. Die periode is de overgang van de afvalweken naar het ‘normale’ leven. Na de schakelweken kan het voedingsschema de prullenbak ik en word ik geacht zelf in staat te zijn om in te schatten wat goed voor mijn lichaam is, zodat ik niet na een paar weken weer terug bij af ben. Ik denk dat dat wel goed komt. Mijn eetpatroon is veranderd - bleekselderij en cherrytomaatjes staan nu ook voor gezelligheid - en ik merk dat ik me daar goed bij voel. Ik denk na over wat ik eet en dat is al heel wat. 

De laatste weken… ik maak me klaar voor de eindsprint. Nog even full force ertegenaan en dan ben ik heel benieuwd wat de weegschaal aangeeft! To be continued…

Een van de laatste weegmomenten

Lief... Vrienden die je steunen als je komt eten

Met mijn coach van NewFysic

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.