slogan

#GraziaHealthChallenge: NewFysic met Isabel

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week stelt ieder redactielid zich voor en lees je met welke sport of dieet ze zich de komende weken bezig gaat houden. 

NewFysic met Isabel

Ik ben Isabel Wellink (41), adjunct hoofdredacteur van Grazia, en verheug me volop op de komende challenge-periode. De timing is misschien niet de beste, met de zonnige terrasjes en de strandtenten die weer zijn opgebouwd, maar no more excuses.

Al jaren cirkel ik rond de 75 kilo. Soms iets erboven, soms iets eronder. Prima. Waarom doe ik dan toch mee aan deze health challenge… Ik heb eigenlijk nooit rekening gehouden met mijn voeding en dat was ook niet nodig. Ik ben nooit slank geweest, maar dat hoeft ook niet. Echter de laatste tijd merk ik dat de kilo’s niet meer zo geproportioneerd over mijn lichaam worden verdeeld. En dat ik niet langer alles kan eten zonder dat daar consequenties aan hangen.

Op doordeweekse dagen eet ik vrij gezond. Eens in de week een patatje, pizza, of nasi goreng rames speciaal, maar de overige dagen eet ik verse maaltijden uit eigen keuken. Geen alcoholische versnaperingen, mits ik buiten de deur eet. En dan het weekend: speciaal biertje, brood met dukkah en smeersels, drie gangen etentjes, wijn. Koffie met cognac als klein toetje? Lekker.

Daarom is het nu tijd om iets bewuster met mijn eten om te gaan en heb ik de komende weken een nieuwe beste vriendin: Elles, mijn coach bij Newfysic. Zij helpt me bij het behalen van mijn doel: 5 kilo afvallen en erachter komen hoe mijn lichaam op bepaalde voeding reageert. Dat ik even iets langer stilsta bij wat ik tot mij neem en de vanzelfsprekendheid ‘Wat op mijn bord ligt, eet ik lekker op’ verdwijnt.

Na het intake gesprek met mijn coach heb ik een voedingsplan meegekregen waarop precies staat vermeld waar mijn ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes uit bestaan de komende weken. Hiernaast neem ik voedingssupplementen. Twee soorten: een groene (vezels) en een witte (eiwit). Alles op natuurlijke basis. Daarnaast ga ik omega-tabletten en multivitaminen slikken en heb ik een aantal pillen meegekregen die ik kan slikken als ik een etentje heb en verwacht wat uitbundiger te eten dan mijn plan voorschrijft (YES). Meer info over NewFysic vind je hier.

Ik begin overmorgen. Met een appeldag. Om te ontgiften. Ontbijt en lunch bestaan uit vijf tot zeven appels, daarna start ik met mijn persoonlijke schema. Volgens mijn coach is het mogelijk zo'n 1 kilo per week kwijt te raken, dus daar ga ik voor. Voor vanavond staat een grote patat oorlog en een kaaskroketje op het menu. Mijn laatste, voorlopig. En daar ga ik extra van genieten. De komende tijd ben ik healthy as hell en stel dat ik na die vijf weken niet anders meer wil...

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.

Klaar voor mijn appeldag!