slogan

#GraziaHealthChallenge: Krachttraining met Sanne

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week stelt ieder redactielid zich voor en lees je met welke sport of dieet ze zich de komende weken bezig gaat houden. 

Krachttraining met Sanne

Hoi! Ik ben Sanne, video producer van Grazia. Dat wil zeggen dat ik alle video’s maak die jullie op de site, Facebook en YouTube zien verschijnen. Toen er op de redactie werd geroepen dat deze challenge eraan zat te komen, riep ik geloof ik het hardst dat ik graag mee wilde doen. Zo gezegd, zo gedaan: aankomende drie maanden ga ik voor de Grazia Health Challenge krachttraining doen met een personal trainer. Maar nu ik daadwerkelijk drie keer per week de sportschool in moet duiken, ben ik geloof ik toch iets minder enthousiast. Help!

Een aantal jaar geleden heb ik heel fanatiek gesport en stond ik zo’n drie a vier keer per week in de sportschool. Nu, zo’n drie jaar later, en een boyfriend rijker (hij is de schuldige, want hij is kok!) doe ik helaas niks meer aan sport en dat zie ik aan mijn lichaam. Ik weet van toen hoe mijn lichaam er uit kan zien, dus dat is ook mijn motivatie voor deze challenge: een paar kilo lichter, maar vooral strakker in mijn vel. Ruhne Seekles van Sport Natural gaat mij daarbij helpen. Drie maanden lang, drie keer per week, helpt hij mij om door middel van krachttraining in shape te komen. Cardio doen we alleen om warm te worden, maar verder is het alleen maar trainen met zware gewichten. Denk aan squatten, opdrukken en deadlifts met dumbells, kettlebells, een halterstang, een gewichtszak en verschillende krachttrainingsapparaten waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Ik heb me eigenlijk niet echt voorbereid. Sterker nog, ik heb de dag van tevoren nog even een appeltaartje met slagroom, twee mergpijpjes, een handjevol paaseieren en een aantal glazen wijn achterover getikt. Maar vanaf nu gaat het roer om. Magere kwark, volkoren crackers met Hüttenkäse en komkommer op het menu, want ik wil strak in bikini deze zomer!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken.  Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.

PUMA sport gear: check!

Gezond eten: check!