slogan

#GraziaHealthChallenge: Hot cabin met Heather - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Heather doet drie maanden lang hot cabin work-outs bij bbb health boutique.

"Ik ben al twee tot drie centimeter kwijt!"

Zoals jullie in mijn vorige update konden lezen, ging het sporten me prima af. Ik ging drie keer per week, maar ben inmiddels vier -soms zelfs vijf- keer per week in mijn hot cabin te vinden. Ik loop er binnen twee minuten heen, rol in mijn cabine, sport dertig minuten, loop binnen twee minuten weer naar huis en ben dus maar 35 minuten kwijt aan reis- én sporttijd. Ja, dan is de drempel heel laag, dus dat kan ik iedereen aanraden.

Gezond eten ging me echter moeilijker af. Elke keer 'even een keer' cheaten waren uiteindelijk vier cheatdagen per week. Dat was afgelopen maand dus ook mijn focuspunt.

Maar ik ben wél gezonder gaan eten en meer gaan experimenteren met nieuwe gerechten. Dingen die ik al jaren graag wilde maken, maar waar ik te lui voor was, ben ik gaan uitproberen. Mijn favorieten zijn courgettebootjes, rijstpapier loempia's, broccoli couscous en linzensoep. Allemaal dingen die binnen een handomdraai zijn gemaakt (ik ben nou eenmaal geen keukenprinses) en toch lekker zijn. Als healthy snack maak ik dadelballetjes a la Rens Kroes, knabbel ik op zure gedroogde abrikozen (ook geen succes trouwens, want ik eet zo die hele zak leeg) en heb ik popcorn opnieuw uitgevonden. Oh en kauwgom is mijn nieuwe beste vriend. Zodra ik een snack attack voel aankomen, neem ik snel een ultra-mint kauwgompje. Werkt echt.

Ik had vorige keer beloofd niet meer te cheaten. Dat is natuurlijk niet helemaal gelukt. Mijn zusje was jarig, er kwamen een paar mooie zomerse terrasdagen voorbij en ik ging naar Londen waar ze overal mijn favo guilty pleasures hadden: mint chocolade en salt & vinegar chips. In het begin voelde ik me heel slecht na zo'n cheat moment, maar inmiddels heb ik me erbij neergelegd dat ik er echt niet happy van word als ik alléén maar op rauwkost moet leven. Daar was mijn bbb voedingscoach het gelukkig dubbel en dwars mee eens. Volgens haar is altijd gezond eten helemaal niet realistisch als je op lange termijn wil afvallen/gezonder leven. Dat houd je even vol, maar dan val je keihard weer terug. Grotendeels gezond eten, maar af en toe helemaal losgaan blijkt effectiever en klinkt mij ook een stuk beter in de oren. 

Deze aanpak blijkt voor mij prima te werken, want na mijn tweede meting ben ik twee kilo lichter en overal op mijn lichaam twee tot drie centimeter kwijt. En, ook niet geheel onbelangrijk: ik spotte zowaar een lijntje in mijn been. Ja, een beenspier dus! Joepie! Ik ben nu iets over de helft, dus kan niet wachten op het eindresultaat die in Grazia's Body Issue bekend zal worden gemaakt. Keep you posted!

Als je rauwkost moet nemen in plaats van taart... :(

Kijk, zo zit ik er dus vier keer per week bij!

Healthy bananenpannekoekjes!

Ja sorry, maar dit kon ik écht niet weerstaan

Planken in de hitte = de hel.

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken.  Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.