slogan

#GraziaHealthChallenge: HIGH45 met Emma - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken. 

Grazia's Emma doet HIGH45, een high intensity boutique studio in Amsterdam gebaseerd op 45 minuten High Intensity Interval trainingen.

"Ik ben on fire!"

Ik ben inmiddels op de helft, en het gewicht op de weegschaal wordt steeds minder en mijn lijf steeds strakker. De resultaten en cijfertjes bewaar ik nog even tot het einde van de challenge maar oh jongens het gaat lekker! En wat vind ik het leuk! HIGH45 werkt verslavend en ik voel me zó goed, iedere keer als de training erop zit fiets ik met een blij gevoel naar huis. Het plan was om vier keer per week te gaan sporten, maar vaak heb ik zo’n zin (nooit gedacht dat ik dit zou zeggen) dat ik voor een vijfde keer ga.

Ik ben dus on fire. Het vier à vijf keer sporten in de week vind ik helemaal niet erg, maar het voedingsplan is een grotere uitdaging. Mijn tas is standaard gevuld met Tupperware bakjes en iedere iedere zondag maak ik een voedingsschema voor de hele week. Ik merk dat ik creatiever word met gerechten en ben helemaal fan van courgetti, broccoli couscous en bloemkoolrijst. Vriendlief doet niet mee met de challenge dus daar houd ik wel rekening mee. Eet ik bijvoorbeeld courgetti met zelfgemaakte tomatensaus, krijgt hij the real deal; echte spaghetti.

Ik volg een koolhydraat arm voedingsplan, waarbij ik 1/2 keer in de week zilvervliesrijst, quinoa of havermout eet. De andere dagen eet ik voornamelijk groenten, fruit, kip, vis of vlees. Op een dag eet ik tussen de 1200 – 1400 calorieën. En dat vind ik echt prima te doen, honger heb ik niet. Lekkere trek soms wel maar daar zet ik me overheen. Een echte traktatie (weer zo’n uitspraak die ik nog nooit eerder heb gedaan) vind ik de eiwitshakes die ik met whey proteïne poeder en amandelmelk maak. Deze smaken zoet en dat is fijn voor de zoete craving omdat ik verder bijna de hele dag hartig eet (op fruit na dan).

Oh en bananen! Ik heb bananen helemaal herontdekt en eet het liefst iedere dag wel iets met banaan, maar dat beperk ik tot een paar keer per week. De gele rakkers vullen en zijn ideaal om mee te bakken zoals havermout koekjes met banaan, de breakfastcake van Rens Kroes of banaan-ei pannenkoekjes. Ik merk wel dat als ik iets gebakken heb, ik de neiging heb om het allemaal zelf op te eten terwijl dat natuurlijk weer te veel is. Daarom beperk ik het bakken en neem ik andere healthy snacks zoals worteltjes, komkommer en noten mee naar werk.

Bij het voedingsplan eet je geen tot weinig zuivel en dat merkte ik na de eerste twee weken al. Voorheen had ik op mijn armen kleine rode bultjes en die zijn nu bijna allemaal weg. Fijne bijkomstigheid!

Aankomende maand gaat het gas er helemaal op want dan is er een challenge bij HIGH45; 15 lessen in de maand mei. Ik ga einde van de maand op vakantie dus de challenge is real. Doe je mee? Kijk voor het lesaanbod en de tarieven op: high45.com.

Moeilijke momenten:
- Wanneer vriendlief op zondag patat en snack haalt en ik mijn worteltjes weg kauw
- Wijn. Wijn. Wijn. (need I say more?)
- Maandagochtend 6 uur opstaan voor de training van 7 uur
- En diezelfde ochtend langs de bakker fietsen die vers brood aan het bakken is waardoor ik de rest van de dag alleen maar zin heb in een vers bammetje
- Wanneer we ontelbaar veel burpees moeten doen tijdens de les en ik het liefst in een hoekje wil huilen

Overwinningen:
- Vijf keer per week sporten in plaats van vier!
- Alle taart die we op kantoor krijgen afslaan en in plaats daarvan cherry tomaatjes eten
- Dat ik weer in ‘die ene’ spijkerbroek pas
- Tijdens de kermisborrels met Pasen nam ik mijn eigen eten mee in plaats van die kroket te nemen bij de snack kraam, en public stond ik met mijn boterhamzakje
- Dat ik die burpees bij de moeilijke momenten hierboven toch heb gedaan

Chiapudding als ontbijt

Let's go!

Zin in!

Wake-up call: 7AM

Yum yum yum!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.