slogan

#GraziaHealthChallenge: HIGH45 met Emma

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week stelt ieder redactielid zich voor en lees je met welke sport of dieet ze zich de komende weken bezig gaat houden. 

HIGH45 met Emma

Dit ben ik, Emma, marketing coördinator bij Grazia. Ik houd van sporten en sportief bezig zijn, maar ook van chocolade en wijntjes drinken op het terras. Ik heb bijna hetzelfde gewicht als Linda de Mol en daar kan wel iets aan veranderd worden. Nu vind ik dat er niets mis is met Linda, laten we dat vooropstellen, maar in mijn eigen ogen leek ik toch wel ietsje slanker en fitter. Ondanks dat ik prima in maatje 40 pas en 1.81 lang ben, moet ik de feiten onder ogen komen en stellen dat er echt nog wel wat kilo’s vanaf kunnen. Meestal houd ik me vast aan de gedachte; summer bodies are made in the winter, en sport ik in de winter al veel, maar dit jaar ben ik aan de late kant. Tijd dus om flink aan de bak te gaan en dat ga ik voor de Grazia Health Challenge doen bij HIGH45.

HIGH45 is een high intensity boutique studio in Amsterdam gebaseerd op 45 minuten High Intensity Interval trainingen. Een groepsles bij HIGH45 houdt in: 45 minuten keihard trainen met o.a. burpees (die ellendig zijn, maar die je wel helpen om dat strakke lijf te krijgen), planking, sprinten en vele andere oefeningen. Bij de lessen wordt er geschakeld tussen 3 stations: 1) een niet-gemotoriseerde loopband, 2) een plyo-box voor oefeningen zoals boxjumps en andere plyometrische oefening, 3) een free-weight station voor oefeningen met dumbells of je eigen lichaamsgewicht. Iedere training is anders en de energieke trainers motiveren je om nog een stap harder te zetten. Meer info vind je hier.

Mijn challenge houdt in: twee maanden unlimited sporten waarbij ik vier keer per week een HIGH45 les volg, ik kies met name voor de full body lessen waarbij het hele lichaam getraind wordt. Ook krijg ik van HIGH45 een voedingsplan met foods to ditch en my new best friends. Dit is in een notendop alles wat aan een boom groeit, rent, vliegt of zwemt dus; veel groenten, geen tot weinig koolhydraten, eiwitten en proteïnen. Dit houdt in dat mijn boodschappenlijstje wel de nodige aanpassingen nodig heeft. Zo worden o.a. de broodjes, chocolade (huil) en diepvriespizza’s geschrapt en maken zij plaats voor tomaatjes, kipfilet en kilo’s ander gezond spul.

Mijn doel is afvallen en strak worden voor de zomer. Het helpt daarbij ook best mee dat ik een vakantie naar Ibiza op de planning heb staan. Een goede extra stok achter de deur, naast mijn Grazia-collega’s natuurlijk. Let’s go!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken.  Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.

Work-out gear!

Het eerste moeilijke moment: deze overheerlijke taart overslaan :(

In plaats daarvan: een healthy bowl

Intake bij HIGH45