slogan

#GraziaHealthChallenge: High intensity reformer pilates & barre met Annemijn - Het einde in zicht

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de laatste loodjes.

Grazia's Annemijn doet high intensity reformer pilates & barre bij PLTS.

"Het werkt voor mij als meditatie"

En toen was het bijna over… die 8 weken zijn echt omgevlogen. En misschien ken je dat gevoel; dat je bijna aan het einde bent van dat goede boek of de laatste paar dagen van je vakantie…Het voelt gek genoeg een beetje droevig dat het straks klaar is. Conclusie: Ik wil dit vol gaan houden, dit gevoel vasthouden. Misschien niet meer drie keer per week maar wel met vaste regelmaat. Want niet alleen is het een goede fullbody work-out maar ik besef me dat het voor mij ook meditatief werkt en die had ik niet zien aankomen. Het streven naar evenwicht van lichaam en geest. Dat is een ultieme win-win situatie toch?

Ook is het grappig om te merken dat er echt een buzz is omtrent PLTS. Ik hoor zoveel mensen erover, of ik kom bekenden tegen in de studio. En dat vind ik te gek. Want als je zelf ergens enthousiast over bent, is het leuk om te horen dat anderen het ook zo ervaren.

Dit zet me aan het denken aan wat nou precies zo aantrekkelijk is aan deze work-out. Ik denk dat het de ideale combinatie is van een hele doelgerichte training voor die lange, lenige spieren waar je dus niet van uitzet, de geweldige trainers, de reformer apparaten die echt uniek zijn, (wat een TOP apparaten!) en de routine die elke paar weken verandert, bij zowel barre als reformer pilates, en dus verveling voorkomt.

Maar dan het eten…. Nou ja, niks maar: er is gewoon niet veel veranderd in mijn eetpatroon. Ik at altijd al overwegend gezond en mijn idee om de chocolaatjes en ijskoffie te laten staan, heb ik toch laten varen (daaaaaag ruggengraat). Echter, mijn gewicht is nog steeds hetzelfde. Soms een halve kilo lichter, soms een halve kilo zwaarder, maar het blijft stabiel dus ik lig netjes op schema. Zoals ik al eerder vertelde, eet ik wel meer omdat ik gewoon meer honger heb door het sporten, maar de balans is dus prima. Ik heb wel beduidend meer toning van mijn buikspieren, billen en benen dus ik durf er stiekem vanuit te gaan dat er inderdaad vetmassa is omgezet in spiermassa.

Maar laten we nog heel even wachten met juichen ;)

IJskoffie. Vaste prik. Niks meer aan doen..

Lunch bij Small World

Met Maddie, Program Director Barre.

Marco is Program Director Reformer Pilates. Heerlijk!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.