slogan

#GraziaHealthChallenge: Detox met Annelies - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken. 

Grazia's Annelies doet de 5-daagse sapkuur Deep Cleanse van Juice Brothers.

"Ik dacht: dat doe ik wel even"

Ik ben net klaar met de 5-daagse sapkuur. En ik vond het best zwaar. Ik dacht ‘och dat doe ik wel even’ maar dat valt me vies tegen. Los van het niet mogen eten en de ontzettende behoefte om te kauwen vond ik het allermoeilijkste om de koffie te laten staan. I’m a mom. I need my coffee.

Maar goed, even een terugblik op de afgelopen week. Het gaat dus om een kuur van vijf dagen, waardoor je eigenlijk helemaal vrij bent in wanneer je wil beginnen. Dat is het fijne van deze test. Ik startte door omstandigheden een dag later dan gepland waardoor ik eerste paasdag mijn laatste dag had. Niet heel handig met alle zoete verleidingen die op de loer liggen. Maar goed, wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan zeggen we dan maar. De afgelopen dagen heb ik de sapjes eerst vervloekt, maar ben ik er daarna ook langzaam aan gaan wennen en stiekem aan het einde zelfs even van gaan houden.

Waarom? Je hebt zeeën van tijd omdat je niet hoeft te koken en niet hoeft na te denken wat je gaat eten. Je voelt je goed omdat je zo bewust met je voeding en je lijf bezig bent en je wordt je bewust van je huidige eetpatroon wat tot opzienbarende conclusies en inzichten kan leiden.

Wat voor mij wel lastig was, is dat je vanwege de houdbaarheid van de sapjes niet alles tegelijk mee kon nemen (max. 3 dagen) en ik in het weekend in Groningen woon. En je moet de sapjes koel bewaren; best lastig wanneer je veel door het land reist. Ook moeilijk: je moet elke keer als je met iemand aan tafel zit uitleggen waarom je niet eet of waarom je niet gezellig een kopje koffie meedrinkt. Maar dat is voor vijf dagen gelukkig best te doen.

Benieuwd naar het resultaat en het effect op mijn lichaam? Dat lees je binnenkort in Grazia! 

Nog twee dagen te gaan!

Geef koffie, maar een sapje

Als we het doen, doen we het goed: ook nog sporten

Laatste dag: zes sapjes en een shot

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!