slogan

#GraziaHealthChallenge: Detox met Annelies

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week stelt ieder redactielid zich voor en lees je met welke sport of dieet ze zich de komende weken bezig gaat houden. 

Detox met Annelies

Ik ben Annelies, 34 jaar en hoofdredactrice van Grazia. Voor de Grazia Health Challenge ga ik een sapkuur van Juice Brothers doen. Ik kon uit drie opties kiezen: Deep, Deeper, Deepest en dan voor één, drie of vijf dagen. Omdat dit voor mij de eerste keer is, ga ik voor de Deep Cleanse. Deze is perfect voor mensen die voor het eerst willen ervaren hoe een juice cleanse is. Voor vijf dagen, dat dan weer wel. Dat zijn 35 flessen sap in vijf dagen en géén vast voedsel. Aaah! 

Wat de bedoeling is? Het dagelijks drinken van koudgeperste sappen gedurende de cleanse zorgt er volgens Juice Brothers voor dat je lichaam een boost van vitamines en mineralen krijgt terwijl je spijsvertering tijd krijgt om uit te rusten. Gifstoffen worden losgelaten terwijl je systeem wordt gereset zodat je lichaam kan functioneren in optimale gezondheid. Meer info vind je hier.

Ik heb voor een juice cleanse gekozen omdat je het plaats onafhankelijk kunt doen en dat is met mijn reizende bestaan (ik woon in het weekend in Groningen en door de weeks in een hotel in Amsterdam) en drukke agenda die je als hoofdredacteur hebt wel handig. Daarnaast ben ik heel benieuwd hoe mijn lichaam zal reageren op alleen maar vloeibaar voedsel. Het is dus ook een perfect experiment in mijn ogen. Wat ik vooral spannend vind, is om straks te ontdekken of ik sterk genoeg ben om alle verleidingen te weerstaan, aangezien ik normaliter alles eet wat ik tegen kom en zelden een traktatie afsla. Geen koffie en wijntjes zullen de grootste uitdagingen zijn. Ik verwacht bewuster te worden van mijn voedingspatroon en daarnaast heel energiek te zijn in de dagen dat ik de kuur volg en daarna. We'll see!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken.  Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.

De laatste keer genieten

Want dit mag straks niet meer

Op naar Groningen met 35 sapjes!

Morgen is het zover. Spannend!