slogan

#GraziaHealthChallenge: Clean Meals met Anne

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week stelt ieder redactielid zich voor en lees je met welke sport of dieet ze zich de komende weken bezig gaat houden. 

Clean Meals met Anne

Ik ben Anne, 27 jaar oud en marketing manager bij Grazia. Al drie jaar lang werk ik bij Grazia en al die tijd heb ik de challenges altijd weten te ontlopen. Tot nu. Tijdens mijn zwangerschap en de acht maanden die daarop volgden, heb ik alles gegeten waar ik zin in had. Nu kan ik je vertellen, dat waren heel veel repen chocolade, koekjes en taartjes. Kortom tijd om mijn oude levensstijl weer op te pakken en weer gezond te gaan eten. Ik hoop dat ik door de Grazia Health Challenge de zoetigheden weer naast me neer kan leggen.

Ik ga de 21-dagen challenge volgen van Clean Meals. Dit houdt in dat ik drie weken lang supergezond & clean ga eten. Ik ontvang van Clean Meals maaltijden (hoe gemakkelijk is dat?) die ik als lunch en diner kan eten. De maaltijden zijn laag in calorieën en dat gaat mij helpen om gezond af te vallen en vet te verliezen. Zonder honger en toch vet verbanden, dat is wat ze beloven. Sounds good to me. Meer info vind je hier.

Boodschappen hoef ik verder bijna niet meer te doen omdat ik maaltijden van Clean Meals thuis ontvang. Wat snoeptomaatjes, rijstwafels, kwark en ik kom een heel eind. Ze adviseren om de challenge goed te plannen, dus weinig verjaardagen, borrels en vakanties. Ik start dus pas 24 april, een week na Pasen want dat is nou net zo’n moment dat ik niet aan de Clean Meals wil zitten en stiekem toch nog wel een paaseitje wil eten.

Met de 21-dagen challenge hoop ik toch wel drie kilo af te vallen in drie weken tijd. De hoofdmaaltijden die ik elke dag eet zijn meestal heel gezond, maar omdat ik best wel veel snoep, krijg ik toch aardig wat calorieën binnen. Ik verwacht dan ook dat het nog best wel een uitdaging wordt om al die lekkernijen te laten liggen.

Toch kom ik er voor mij gevoel makkelijk vanaf met mijn 21-dagen clean eten omdat de challenges van mijn collega’s langer duren. Omdat ik pas eind april start, wil ik me de aankomende weken wel graag vast voorbereiden door in ieder geval niet meer te snoepen. We ontvangen zoveel lekkers hier op de redactie en als iedereen op dieet is behalve ik, dan zou dat betekenen dat ik die taart toch echt alleen op moet eten.

Vanaf nu ben ik dus vast begonnen om al het lekkers te laten liggen en geloof me, dat valt me op de eerste dag al enorm zwaar. Het eerste stuk taart van Life of Pie heb ik al aan me voorbij laten gaan en heb inmiddels hoofdpijn omdat ik al 24 uur geen suiker op heb. Bewijst toch maar weer, hoe slecht suikers voor je zijn.

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken.  Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.

Gezonde boodschappen zijn gedaan!

Zie ik dit voorbij komen... Volgens mij komt het wel goed!

Gezond toetje gemaakt

En er meteen afgewandeld in in PUMA outfit!