slogan

#GraziaHealthChallenge: Boksen met Zoé - eerste update

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week geeft ieder redactielid een update over de eerste healthy & sporty weken. 

Grazia's Zoé bokst twee maanden lang met personal trainer Wouter van Driel bij Vondelgym in Amsterdam Oost.

"Ik ben officieel hooked"

Ik heb nu drie volle weken getraind met mijn personal trainer én ik heb er ook al een aantal zaktrainingen op zitten. En ik ben officieel hooked. Was ik al, maar nu ik de techniek steeds meer onder de knie krijg, al helemaal. Want wie denkt dat je tijdens het boksen maar een beetje in het rond slaat, zit er volledig naast. Er zijn echt veel dingen waar je rekening mee moet houden; van de plaatsing van je voeten tot de manier waarop je je lichaam meedraait en hoe je je schouders houdt bij het uitdelen van een stoot tot de manier waarop je je heupen meedraait als je een trap geeft.

Het fijne aan personal training is dat er écht aandacht wordt besteed aan de techniek, maar we ook keihard aan conditie werken. Ik merk ook dat ik dankzij de trainingen zelfverzekerder word in de ring en het me conditioneel steeds makkelijker afgaat. Wanneer Wouter en ik 1 op 1 trainen is er geen tijd en ruimte voor gejengel en al helemaal niet voor gecheat. I learned the hard way. Want wat er ook gebeurt, je moet altijd blijven lachen; zelfs als je al squattend moet trappelen, terwijl je benen verzuren of een minuut moet planken. Maar klagen, dat doe ik niet. Het fijne is dat iemand je pusht om het allerbeste uit jezelf te halen, wat voor een enorme drive zorgt. En personal training is ook perfect voor iedereen die net even dat extra steuntje in de rug kan gebruiken. Al met al loopt het sporten op rolletjes en ik begin al resultaten te zien. Niet dat ik nu rock hard abs heb, maar m’n buik oogt wel strakker en mijn benen toned.

Het gezond eten kan soms wel een uitdaging zijn, en het zijn mijn collega’s die mijn dagelijkse rants moeten aanhoren over hoe graag ik de Chicken Big Mac wil proeven, hoe graag ik een pizza van New York Pizza wil hebben of nacho’s met kaas óf een tosti. Ik ben absoluut geen zoetekauw, maar zelfs snoepjes worden nu verleidelijker… Och terwijl ik dit opschrijf, loopt het water me in de mond. Volhouden, Zoé!

Hup, de ring in!

Avondeten!

Cravings!

Let's kick some butt!

Pre work-out ontbijtje

Deze wil ik zo graag...

After work-out omelet

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken. Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.