slogan

#GraziaHealthChallenge: Boksen met Zoé

Hier bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en binnenkort moeten we dan toch aan die bikini geloven. Daarom: de Grazia Health Challenge!

De komende maanden staan geheel in het teken van Grazia’s Health Challenge: twaalf redactieleden proberen daarom verschillende sporten en diëten uit. De lessen zijn geboekt, de eetschema's gemaakt en we hebben dankzij PUMA Sport fijne activewear om ons fashionable in het zweet te werken. Hoe het ons vergaat, is online op de voet te volgen. Deze week stelt ieder redactielid zich voor en lees je met welke sport of dieet ze zich de komende weken bezig gaat houden. 

Boksen met Zoé

Hi! Ik ben Zoé, 25 jaar oud en ik werk als online editor voor Grazia.nl. Toen mijn collega Heather vroeg mededeelde dat het tijd was voor een nieuwe challenge, had ik er meteen zin in. Ze weet me voor zo’n beetje alles te strikken; bijvoorbeeld die keer dat we één maand lang 3 liter water per dag moesten drinken of de keer dat we een maand lang geen suiker aten (en ik episch faalde in week twee) en niet te vergeten dat we gingen paaldansen en ik me – samen met twee collega’s – waagde aan de immens populaire Bean Boozled Challenge. Goed, je snapt waar ik heen wil. Ik zei: 'Doen we, Heather.'

Op naar de Vondelgym

Toen duidelijk werd dat we een healthchallenge aangingen, wist ik meteen wat ik wilde doen; kickboksen. Ik had er namelijk al een beetje van geproefd in mijn eigen sportschool tijdens zaktraining – waar ook de facetten van het kickboksen bij komen kijken – en na les één was ik hooked. Het enige minpuntje, althans wat ík persoonlijk erg jammer vind, is dat je in de sportschool mee kunt doen met groepslessen maar er niet echt dieper in wordt gegaan op de techniek. De instructeur legt de oefening een keer uit en jij doet hem na, soort van. Dat nam echter niet weg dat ik de zaktraining niet leuk vond en meer wilde leren over het kickboksen.

Daarom nam ik personal trainer Wouter van Driel van Vondelgym Oost in de arm om mij de komende twee maanden te begeleiden, de kneepjes van het kickboksen te leren en om te werken aan een fitter en meer toned lichaam. Het boksen is een heel goede manier om fit te worden; je traint namelijk je algehele conditie, zo goed als alle spiergroepen, je reactievermogen én het geeft je zelfvertrouwen een boost. Bij de zaktraining worden de technieken geoefend op een grote zak, iets wat je vaak in tweetallen doet. De verschillende stoten en trappen worden hiermee geoefend, ook in combinaties.

We staan elke maandag- en donderdagochtend samen in de ring (ja écht, net als in Rocky!!) en verder zal ik daarnaast nog 1 à 2 keer zelf groepslessen zaktraining volgen. Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je even achter de oren moet krabben als iemand voorstelt te gaan kickboksen, omdat het vrij intimiderend over kan komen. Maar geloof mij; geef het één kans, het is echt de moeite waard. Meer info over personal training en zaktraining in Vondelgym Oost vind je HIER!

Pinterest queen

Maar goed, je weet wat ze zeggen; een goed begin is het halve werk en dat betekent niet alléén dat ik dankzij PUMA's sportswear fashionably de ring kan betreden, maar ook dat het boodschappen doen bewuster wordt. Gelukkig heb ik daar Pinterest voor. Ik ben een zelfbenoemd Pinterest queen; heerlijk, dat eindeloos scrollen en pinnen, zo ook voor healthy recepten die je makkelijk kunt mealpreppen. 

Al met al sta ik te popelen, dus; ready, set go!

Blijf je ons volgen? Iedere dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag geven we jullie online een update en eind juni delen we in Grazia's Body Issue de resultaten van ons harde werken.  Enne, ben jij ook bezig je winterlaagje te verruilen voor een loeistrakke killer body? Vergeet ons dan als je het even moeilijk hebt niet via Instagram of Facebook te taggen met hashtag #GraziaHealthChallenge. Samen komen we er wel!

Alle artikelen over de Grazia Health Challenge vind je hier.