slogan

Geweldig nieuws voor Alfred de oliebollenbakker

Hoewel bakker Alfred Kroeze al 45 jaar oliebollen maakt, kwam hij toch niet goed door de oliebollentest van het AD. Met een 4,5 had hij het laagste cijfer van heel Amsterdam te pakken. Met tranen in zijn ogen stond hij voor de camera. “Ik moet nu al huilen”, luidde zijn reactie. Niet alleen ging het filmpje binnen no time viral, ook stond de winkel binnen enkele dagen bomvol.

Drukte

En daarmee leken de oliebollen van Alfred toch niet zo slecht te zijn. “Een 8,5!”, roept een tevreden buurtbewoner. En al snel wilden meerdere mensen de oliebollen van Alfred proeven. "De verkoop is een stuk beter geweest dan in gewone jaren", zegt eigenaar Koert van Egmond. "Donderdag de 29ste en vrijdag de 30ste was het erg druk en daarom hebben we zaterdag constant oliebollen gemaakt. Maar het begon de 31ste erg rustig en ik dacht echt: hè, heb ik het verkeerd bedacht? Er was niemand op straat. Gelukkig begon het vanaf 10 uur te lopen en om 11 uur was het heel druk."

Selfie

Maar niet alleen werd de bakkerij massaal bezocht voor de oliebollen, ook kwamen er een hoop onbekende mensen speciaal voor Alfred langs. "Die wilden dan een selfie met hem maken." Ook Georgina Verbaan liet via Twitter weten een bezoekje te brengen. 

Zelf begrijpen Alfred en Koert niet waar het lage cijfer vandaan komt. Achttien jaar geleden werden ze zelfs nog uitgeroepen tot de beste bakker van Amsterdam. "Je kunt een onvoldoende geven voor een te vette bol, of voor een vulling die niet goed verdeeld is, maar die van ons zouden te veel naar kaneel smaken en te luchtig zijn. Nou, ik wil juist graag een luchtige bol. Dat is gewoon smaak", luidt de conclusie van Koert. En als het dan niet lukt om bovenaan de lijst te staan, dan weet hij in ieder geval wie hij nodig heeft. "Dan heb je Alfred nodig!"

Lees ook: Inbreker bakt een eitje in zijn nakie

Bron: RTL Nieuws, Beeld: ANP