slogan

Dit is wat we tot nu toe weten over vermiste Anne Faber (25)

Met man en macht zoeken politie, familie en vrienden naar de sinds vrijdagavond vermiste Anne Faber (25). Het punt waar de Utrechtse haar laatste selfie maakte, hangt het nu vol met ’vermist’-flyers.

Selfie

In Baarn nam Anne vrijdagavond, rond 19 uur, een selfie die ze naar haar vriend stuurde. Die verstuurde ze, blijkt uit onderzoek van de politie, vanaf een kruispunt vlakbij paleis Soestdijk. Anne vertrok die middag op haar opoefiets voor een fietstocht in de omgeving van Utrecht. Sindsdien ontbreekt elk spoor. 

Vermist

Haar vriend, Fidder, laat in een bericht op Facebook weten dat zijn vriendin rond half vijf was begonnen aan ’een urenlange fietstocht’. "Onbekend waarheen precies. Ze zou weer bij mij thuis terugkomen, daar wijst alles op. M’n appjes heeft ze sinds 19.45 uur niet meer gelezen (1 vinkje)."

Gevaarlijk weer

De poiltie benadrukt dat Anne is verdwenen op een avond met heftig weer. "Het was noodweer die avond; rond 18.40 uur begonnen de eerste buien en het heeft daarna ook geonweerd. Volgens het KNMI was het die avond zelfs gevaarlijk weer."

"Het is zeer zorgelijk"

De politie heeft nog geen idee waar Anne is of wat er met haar gebeurd kan zijn. "We hopen dat het goed gaat aflopen, we proberen in ieder geval alles op alles te zetten", laat een woordvoerder weten. "We hebben geen enkele aanwijzingen voor problemen. Alle scenario's, van ongeval tot misdrijf, staan open. Het is zeer zorgelijk."

Zoektocht

Het gehele weekend is al gezocht naar de vrouw, waaronder met warmtebeelden en helikopters. Ook vandaag weer zoekt de politie naar de 25-jarige. De politie en een tiental marechaussees hebben zich verzameld op het parkeerterrein recht tegenover Paleis Soestdijk in Baarn. Ook familieleden en kennissen zoeken mee. Voor de betrokkenen is het een zware en emotionele zoektocht, vertelt de politie aan het AD.

Onderzoek

De zoektocht bij het paleis is inmiddels gestopt. De politie doet tactisch en forensisch onderzoek, spreekt bekenden van Anne, bekijkt telefoongegevens en vraagt mensen die haar die dag gezien hebben zich te melden.

Lees ook: Moeder ontvoerde Insiya (3) voert actie op de Dam

Bron: AD, Duic, De Gooi- en Eemlander, RTL Nieuws Beeld: Facebook, Twitter, iStockphoto