13 snacks die meer calorieën verbranden, dan bevatten

Afvallen terwijl je eet. Klinkt misschien als een sprookje, maar het kan wel degelijk.

Afvallen terwijl je eet. Klinkt misschien als een sprookje, maar het kan wel degelijk. De truc? Negatieve calorieën nuttigen, ofwel voedselsoorten die zó weinig calorieën bevatten, dat het verteren ervan meer calorieën kost.

Negatieve calorieën

Helaas is niet iedereen is het eens over het bestaan van zogeheten negatieve calorieën. Volgens het Voedingscentrum ‘is er inderdaad wel energie nodig om voedsel te verwerken, maar die hoeveelheid is gering in vergelijking met de energie die het eten levert.’

Vitaminen

Maar goed, of je nou wel of niet afvalt door het eten van deze groenten- en fruitsoorten, gezond zijn ze in elk geval wel. Niet alleen omdat het aantal calorieën in deze veggie producten verwaarloosbaar is, maar ook omdat ze vol zitten met vitaminen en mineralen. Daardoor blijven het goede tussendoortjes, die je zónder schuldgevoel op kunt eten. Hou je vast; hier het lijstje. Appels, aardbeien, komkommer, radijs, spinazie, frambozen, mandarijnen, grapefruit, papaja, sinaasappelen, tomaten, wortelen en cranberries.

Lees ook: 'Alleen van eten ruiken kun je al aankomen'

Beeld: Getty Images, Bron: Marie Claire

Laatste nieuws