slogan

10-jarig meisje stikt bijna in fidget spinner

In de jaren ’80 werden de fidget spinners gebruikt voor kinderen die kampten met concentratieproblemen, maar vandaag de dag zijn de handspinners weer helemaal terug van weggeweest. De speeltjes zijn zowel bij volwassenen als bij kinderen in trek, maar je moet er ook mee oppassen. Voor de 10-jarige Britton Joniec betekende het speeltje bijna haar dood.

Paniek

Het vliegende speeltje zorgde voor enorm veel paniek bij moeder Kelly Rose, toen haar dochter tijdens een autorit bijna in het ding stikte. Britton bleek een onderdeel van het gadget hebben ingeslikt, waardoor het vast kwam te zitten.

Doodeng

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, werd er gelijk een röntgenfoto gemaakt. Daarop was gelijk te zien dat het metalen voorwerp in haar slokdarm zat, waardoor Britton direct onder het mes moest. “Het was even doodeng”, vertelt Kelly Rose.

Waarschuwing

Haar kleine meid is er gelukkig goed vanaf gekomen, maar ze waarschuwt andere ouders wel om extra voorzichtig te zijn. “Kinderen van alle leeftijd krijgen ze, maar niet alle spinners hebben de juiste leeftijdswaarschuwingen. De ringen komen snel los, dus pas bij jongere kinderen op voor de stikrisico’s".

Lees ook: Telefoonhoesjes met bewegende glitters zijn gevaarlijker dan je denkt

Bron: Libelle Beeld: iStock