slogan

Bewezen: Dit bedrag willen we maximaal uitgeven aan kleding

Soms – vaak aan het begin van je salaris – ben je bereid om honderden euro’s neem te tellen voor een kledingstuk of een paar schoenen, terwijl je op andere momenten een paar tientjes al te veel vindt. Natuurlijk verschilt het per persoon, maar een Brits onderzoeksbureau besloot uit te zoeken hoeveel modeketens zouden kunnen vragen voor een kledingstuk – gebaseerd op welk bedrag mensen ervoor over hebben. Wat blijkt? In de meeste gevallen blijven we het liefst onder de 100 euro, zo schrijft Marie Claire

Verkoopprijzen

Onderzoeksbureau Edited nam de verkoopcijfers van de Amerikaanse markt onder de loep om te achterhalen welk bedrag we gemiddeld over hebben voor kleding. Hierbij werden drie categorieën aangehouden, namelijk de massamarkt, de premium markt en de luxemarkt. Tijdens het onderzoek werd ingezoomd op de volledige verkoopprijzen van uitverkochte artikelen, zonder rekening te houden met eventuele afprijzingen.

Onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat de massamarkt een bedrag van ongeveer 76 euro over heeft voor een trenchcoat, 67 euro voor een skinny jeans en 40 euro voor een witte blouse. Enkellaarsjes, een midi-jurk en een yogalegging zouden minder aan de prijs moeten zijn: hiervoor zijn we bereid bedragen rond de 31 euro te betalen. Logischerwijs zouden in het middensegment de bedragen iets hoger liggen. In deze prijsklasse zouden mensen bereid zijn om ongeveer 245 euro voor een trenchcoat te betalen; dat terwijl in het luxesegment 855 betaald zou worden voor eenzelfde soort jas. Wat opvallend is, is dat in beide duurdere categorieën zo’n 67 euro zou worden neergeteld voor een yogalegging. 

Lees ook: 

Bron: GVA | Beeld: iStock