#OnefitChallenge: Jumping fitness

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. O...

Bij Grazia zijn we nooit te beroerd om iets nieuws te proberen en van een leuke uitdaging zijn we ook zeker niet vies. Omdat de zomer voor de deur staat, er op de redactie altijd teveel taart wordt gegeten en de fitgirls ons om de oren vliegen, vonden Grazia’s Zoé en Heather het tijd om actie te ondernemen. Maar om elke dag nou te gaan hardlopen… No thanks. Fit worden moet op een leukere manier kunnen!

Met hun OneFit pasjes in de aanslag gaan ze daarom twee maanden lang elke week een andere fun sport uitproberen. Want dat is het leuke van OneFit; je kunt met één pasje honderden verschillende fitnessclubs, yoga studios, outdoor workouts en veel andere exclusieve sportieve activiteiten bezoeken. Van paaldansen tot aerial yoga en van buikdansen tot HIIT. Deze week: Jumping fitness bij Studio Anna Mora.

Wat is het?

Jumping Fitness is een intervaltraining op een kleine trampoline waarbij je verschillende springbewegingen maakt. Een les bestaat uit een aantal korte, maar intensieve trainingen op muziek.

Er zijn tijdens de work-out meer dan 400 spieren aan het werk. Het is goed voor de buik, benen en billen en helpt rugproblemen te voorkomen. Daarnaast werk je aan je uithoudingsvermogen en conditie en ontlast het de gewrichten. En last but not least: er komen endorfines vrij, waar je gelukkiger van wordt. Het is dan ook gezonder en effectiever dan bijvoorbeeld hardlopen.

Hoe was het?

Heather: “Stiekem wist ik wel een beetje waar ik aan begon, want ik had vroeger een enorme trampoline in de tuin waar ik het nog geen tien minuten op volhield. Maar dan nóg had ik jumping fitness onderschat, want je springt op een andere manier dan je gewend bent. Je jumpt als het ware omlaag, in plaats van omhoog. Daarbij moet je de hele les je hele lichaam aangespannen houden en wordt je conditie uiteraard flink op de proef gesteld – een heel uur lang! In andere woorden: je zweet als een otter en wil halverwege de les het liefst opgeven. Maar als je dan eindelijk klaar bent… My god, wat voelt dat goed! Ook erg fijn is dat de tijd voorbij vliegt. Uit nieuwsgierigheid heb ik de trainer gevraagd hoeveel calorieën je nou verbrandt met zo’n work-out en dat zijn er makkelijk 800. Woohoo!”

Zoé: “Of ik de #OnefitChallenge wilde aftrappen met een lesje jumping fitness, ofwel trampolinespringen? ‘Waarom niet’, dacht ik. Dan kan ik mijn nieuwe fitgirl-trainingsregime rustig opbouwen én het klinkt in ieder geval een stuk makkelijker dan aerial yoga, waarbij je bijna als een volleerd yogi in de doeken moet hangen en ondersteboven de lotushouding moet aannemen.
Zonder al te veel verwachtingen ging ik de les in. Hoewel ik me na 10 minuten afvroeg waar ik in godsnaam aan was begonnen en ik volledig bezweet de benen uit m’n lijf stond te springen, is het me erg goed bevallen. Je springt op de beat van de muziek en doet verschillende ‘danspasjes’ waarbij het lijkt of je flink staat te hakken en je daardoor je inner ‘gabber chick’ kunt ontketenen. De tijd vliegt voorbij en na de work-out lijkt het alsof je een flinke energieboost hebt gehad. Ook leuk: je verbrandt er zo’n 800 calorieën mee. Minimaal.”

@gallery(1006601)

Laatste nieuws