slogan

Fit met Foodie-ness: Ontbijten & afvallen, de 3 meest voorkomende fouten

Fit-girl Carolina van Dorenmalen, beter bekend van de succesvolle blog Foodie-ness, weet alles op het gebied van voeding, sport en lifestyle. Daarom deelt ze om de week de beste tips & tricks, inspiratie en motivatie voor een gezonde leefstijl die ook écht vol te houden is. Kom maar op met die happy & healthy lifestyle!

Ontbijten & afvallen

De lente is officieel begonnen en als jij dit jaar happy in shape de zomer in wil, ben je hoogstwaarschijnlijk al druk in de weer met een gezond voedingspatroon! Je ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag en de volgende 3 meest voorkomende ontbijt-foutjes zouden zomaar jouw weight-loss goals in de weg kunnen staan.

1. Ontbijten? No time!
Laten we beginnen met nogmaals te benadrukken dat ontbijten cruciaal is om gewichtsverlies te realiseren. Een voedzaam ontbijt geeft je metabolisme first thing in de ochtend een kick-start en zorgt er dus voor dat je verbranding meteen high-speed gaat. Indien jij je ontbijt overslaat is de kans groter dat je later op de dag extra zult snacken. Andersom, trakteer jij jezelf op een eiwit-rijk ontbijt, zal de kans op extra calorieen later op de dag nihil zijn.

2. Te weinig eiwitten
Neurotransmitters maken ons gelukkig. Eiwitten in ons eten zorgen voor een betere aanmaak van neurotransmitters en dit bepaalt de mate van jouw happiness. En zorgt er ook voor dat je de rest van de dag een goede focus hebt, voldoende energie en alert bent. Daarnaast geeft een eiwit-rijk ontbijt je belly een vol en voldaan gevoel, wat de kans op cravings verkleint.

3. Je denkt dat je ontbijt voldoende eiwitten bevat
Het zijn vaak dezelfde ontbijtjes die populair zijn en waarvan we denken dat er voldoende eiwitten in zitten – niet echt dus! Een paar voorbeeldjes:

1. Bakje yoghurt met muesli en fruit
2. Boterhammen met pindakaas en banaan
3. Een smoothie met fruit en groenten

Het klopt inderdaad dat er eiwitten in deze maaltijden zit, maar het totaal wordt overschat en de balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten is niet optimaal. Daarnaast zijn er kwalitatief gezien betere eiwit bronnen te kiezen. Zoals wat dan?

De volgende 3 ontbijtjes geven jouw lichaam alles wat het in de ochtend nodig heeft. Geef je metabolisme een kick-start en ga niet met honger de deur uit. 

1. Omelet met spinazie en 100% volkoren brood.
2. Havermout bakje met een paar extra lepels magere kwark, een banaan, noten, honing en kaneelpoeder on top.
3. Gezonde rijstpudding met een extra schep Whey poeder, agave siroop en een stukje fruit naar keuze.

Meer zien, lezen en weten van Foodie-ness? Neem een kijkje op haar blog, Instagram, Facebook of stuur een mailtje