slogan

Fit met Foodie-ness: Busy life? 5 Tips om gezonder te eten en meer te bewegen

Fit-girl Carolina van Dorenmalen, beter bekend van de succesvolle blog Foodie-ness, weet alles op het gebied van voeding, sport en lifestyle. Daarom deelt ze om de week de beste tips & tricks, inspiratie en motivatie voor een gezonde leefstijl die ook écht vol te houden is. Kom maar op met die happy & healthy lifestyle!

Gezonder eten en meer bewegen

Heb jij ook zo’n hectisch, druk en gezellig leventje? Alle dagen rennen-vliegen en daardoor nauwelijks tijd om te sporten of gezond te eten? Een drukke agenda vraagt des te meer om een healthy lifestyle en daarom geef ik jou vandaag 5 tips om dit makkelijk te combineren. Vanaf vandaag!

1. Ontbijt
Shake up your wake-up! Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en zorgt ervoor dat jouw metabolisme meteen wordt gestart en je een onwijze boost in energie, focus en concentratie zal ervaren gedurende de rest van de dag.

2. Meal prepping
Het “preppen” van je maaltijden is key voor busy bees. Door het voorbereiden van je maaltijden die je buitenshuis eet, spaar je jezelf tijd gedurende de werkdag. Daarnaast kan je altijd eten en worden er geen maaltijden overgeslagen. Door het preppen van je maaltijden, verklein je het risico om genoodzaakt een slechte hap in de kantine van je werk te eten en kom je ook niet in de verleiding. Zorg ervoor dat je healthy meals meeneemt en ik zeg win-win-win.


3. Zes kleine maaltijden per dag
Door het eten van zes kleinere maaltijden per dag – in tegenstelling tot 3 keer een grote maaltijd – zal je lichaam de gehele dag een stabiele hoeveelheid energie hebben. Dit zorgt ervoor dat jouw hersenen constant gevoed worden en je metabolisme zal de hele dag werken to the max! Daarnaast is het makkelijker om even tussendoor iets kleins te eten dan een grote maaltijd.

4. HIIT
Met bovenstaande tips zou jij al makkelijker elke dag gezond kunnen eten, maar naast voeding is je dagelijkse portie beweging minstens net zo belangrijk. Maak sport en beweging een prioriteit en plan deze in net zoals je andere afspraken. Op de dagen dat het voor jou lastig is om naar de sportschool te gaan, kun je het beste kiezen voor een HIIT. Een High Intensity Interval Training hoeft maar 25 minuten te duren en is een killer work-out en zal calorieën verbranden in sneltreinvaart. Ga naar 
www.foodie-ness.com om te lezen hoe mijn HIIT eruit ziet.

5. Plan to be a planner
Een doel zonder plan is enkel een droom en een goede voorbereiding is het halve werk. In een drukke agenda is het belangrijk om vooraf te plannen en te multitasken, ook als het gaat om gezond eten en bewegen. Begin elke dag met een goed ontbijt, prep je maaltijden en maak tijd vrij om te sporten en je zult zien dat je je snel gezonder, gelukkiger en fitter voelt!

Meer zien, lezen en weten van Foodie-ness? Neem een kijkje op haar blog, Instagram, Facebook of stuur een mailtje