slogan

Fit met Foodie-ness: Aan het trainen voor een bikini-body? Zoveel cardio moet jij doen!

Fit-girl Carolina van Dorenmalen, beter bekend van de succesvolle blog Foodie-ness, weet alles op het gebied van voeding, sport en lifestyle. Daarom deelt ze om de week de beste tips & tricks, inspiratie en motivatie voor een gezonde leefstijl die ook écht vol te houden is. Kom maar op met die happy & healthy lifestyle!

Het lijkt er misschien niet helemaal op, maar de zomer is begonnen! Misschien ben jij ook al druk bezig om bikini-proof te worden voor je vakantie en zo ja, cardio is een belangrijk onderdeel van jouw aanpak. Maar hoe lang moet je nu eigenlijk op zo'n apparaat staan? Of hoe ver rennen is voldoende?

Zelf heb ik heel lang gedacht dat "des te meer cardio des te beter" de key to success was. Er is een periode geweest dat ik 6 keer per week naar buiten ging om een aantal kilometers te rennen. Helaas heb ik hiermee nooit mijn body goals weten te bereiken en weet ik nu waarom! (Klik hier om mijn lessons learned te lezen over mijn high-cardio periode tijdens mijn zoektocht naar mijn weight-loss.)

Cardio kent vele voordelen op het gebied van een goede gezondheid, een fit lichaam of zelfs ontspanning. Ik ben dus ook een groot voorstander van cardio in ons trainingsschema en vertel je vandaag hoe lang jij op zo'n apparaat moet zweten om de gewenste progressie te maken.

Conditie verbetering

Ben jij aan het trainen voor een marathon, of een andere sport competitie waarbij het belangrijk is om een goede conditie te hebben of op te bouwen? Dan is het raadzaam om lange cardio sessies in te plannen. Probeer steeds een stukje verder te gaan en langzaam op te bouwen om zo jouw uithoudingsvermogen te verbeteren. In dit geval mag een cardio sessie zelfs tot twee uur duren!

Afvallen

Wanneer jij bezig bent met het verliezen van een paar kilootjes, zou je denken dat het aan te raden is om des te langer te rennen en te zweten. Niet waar! In tegenstelling zelfs, want korte en intensieve cardio sessies zijn precies wat jij nodig hebt om calorieën en vet te burnen! Een cardio sessie moet minstens 20 minuten duren (pas dan gaat je lichaam in actie!) en hoeft niet langer dan 60 minuten te duren. Dit is voldoende om een lean en strong bikini-body te krijgen, MITS: je dit combineert met krachttraining.

Mocht jij wel kiezen voor langere cardio sessies, luister dan goed naar je lichaam om blessures te voorkomen. Daarnaast is rust ook heel belangrijk, omdat een lange cardio sessie je lichaam behoorlijk zal vermoeien.

Meer zien, lezen en weten van Foodie-ness? Neem een kijkje op haar blog, Instagram, Facebook of stuur een mailtje