Fashion Week Parijs: Street Style Trends

Toen ik voor het eerst naar de shows in Parijs ging, in oktober 2007, waren het nog een handjevol fotografen die bezoek...

Toen ik voor het eerst naar de shows in Parijs ging, in oktober 2007, waren het nog een handjevol fotografen die bezoekers voor de shows vastlegden. De oude Bill Cunningham, Géraldine Dormoy, Scott Schumann en een paar Aziaten die ik niet uit elkaar kon houden. Drie jaar later en street style fotografie is een complete industrie geworden, met hordes fotografen en bloggers die als haviken in de hippe menigte speuren naar unieke outfits op mooie mensen.

ALs ik Carine Roitfeld, Emmanuelle Alt, Taylor Tomasi en Julia von Boehm nu zie, is het net of ik oog in oog met Gwyneth of Jude sta, zo groot is hun bekendheid en status in de strenge modehierarchie. Afgelopen week heb ik me weer verbaasd over hun talent om outfits samen te stellen die ik bijna altijd liever wil hebben dan wat er op de catwalk de revue passeert. Het is verreweg de beste manier om te zien welke trends deze winter wel en niet aanslaan. Een overzicht van mijn persoonlijke favorieten, gedragen door de beste stylisten van de wereld.

1. Luipaardprint

Carine Roitfeld (hoofdredacteur Vogue Paris) en Aurora Sansone (assistent van Anna dello Russo van Vogue Japan) laten zien hoe je luipaardprint stijlvol draagt. Gecombineerd met grijze sweatstof wordt de jas niet stijfjes, terwijl de wollen trui zorgt voor een wat minder full-on ‘Cavalli-effect’.

2. Wijde pijpen

Overal op de catwalk voor S/S 2011, nu al op straat. Minimalistisch bij blogger Hanneli, in pastel ensemble bij deze Milanese schone. Zara heeft de perfecte seventies flare in roestbruin nu al hangen voor 50 euro.

3. Accessoires

De coolste meisjes in Parijs dragen de meest stoere sieraden, liefst in het zilver. Punky studs, leren bandjes en een stalen Rolex allemaal om één pols. En dan hebben we de ringen nog niet besproken. Van Pamela Love – als het even kan. De schoen die ik deze week het meest zag en het meest begeerde is de ladylike lakleren puntschoen met klein hakje van Valentino. Klinkt tuttig, maar is dat allerminst dankzij de gouden rijen studs en gespjes om de enkel. Hier een foto van the Sartorialist himself.

4. De buitencategorie

Is voor mijn drie persoonlijke favorieten, twee oud, eentje nieuw. Woorden schieten tekort om de geraffineerde stijl van deze vrouwen te beschrijven. Emmanuelle Alt draagt variaties op hetzelfde – skinny jeans (dit seizoen met omslag), pumps of laarzen, een wijder vallend T-shirt  en een oversized jas of leren jasje. De blonde Julia von Boehm maakt damesachtig jong – een hele prestatie – en zorgt dat ik een getailleerde pantalon wil hebben. Natalie Hartley is Engels, senior fashion editor van Instyle en doet niet moeilijk over budgetkleding maar draagt die vervolgens alsof het de allerduurste designers zijn.

Laatste nieuws