Danie Bles: Sylvie stylen voor Das Supertalent

De laatste paar weken, zo voor de kerst zijn ontzettend hectisch geweest. Ik ben met veel leuke projecten bezig en ook S...

De laatste paar weken, zo voor de kerst zijn ontzettend hectisch geweest. Ik ben met veel leuke projecten bezig en ook Sylvie’s programma Das Supertalent is  weer in volle gang. Dat betekent natuurlijk dat ik haar voor elke show kleed, wat ik hartstikke leuk vind.

Das Supertalent is net als alle andere talentenjachtprogramma’s verdeeld in de voorrondes (castings) en de liveshows, wat vraagt om twee verschillende kledingstijlen. Bij de voorrondes moet Sylvie er natuurlijk stijlvol uitzien, maar ze hoeft nog geen over-the-top cocktailjurken te dragen. Het mag nog wat terughoudender. Wanneer de liveshows dan eenmaal beginnen, zorgen we dat we met Sylvie’s outfits echt knallen.

Ik pas Sylvie’s kledingstijl altijd een beetje aan op Duitsland. Glamour is daar namelijk veel belangrijker dan fashion. Sylvie hoeft er dus niet perse trendy uit te zien, zolang ze maar mooi en sexy is.

Dit jaar stonden er vijf liveshows op het programma, waarvan er inmiddels vier achter de rug zijn. Tijdens de eerste twee liveshows ben ik zelf mee gegaan naar Keulen. Ik ga er altijd met de auto heen, want met dit weer vertrouw ik het vliegverkeer niet zo en ik wil met mijn jurk wel op tijd aankomen.

Al Sylvie’s outfits voor de vijf shows zijn vooraf al bekend. We begonnen de eerste liveshow met een lange tijgerprint jurk van Blumarine. Tijdens de tweede show droeg Sylvie een korte rode jurk van Herve Leger. Daarna presenteerde ze de show in een jurk van Jan Taminiau. Het grappige daarvan was dat we van de stof, die we over hadden na het innemen van de jurk, bijpassende oorbellen hadden gemaakt. De vierde show kozen we voor Alexander Wang en tijdens de finale zal Sylvie weer een jurk van Blumarine dragen. Tijdens een extra live-uitzending zal ze tenslotte een mooie mix & match dragen van Celine, Stella McCartney en Marni.

Op de dag van de liveshow rijd ik rond half elf thuis weg en kom ik rond twee uur ‘s middags in het hotel aan. Sylvie en ik drinken eerst een glaasje en dan laat ik haar alles doorpassen. Daarna ga ik vaak nog even naar de stad voor bijvoorbeeld fashiontape (daar is Sylvie echt verslaafd aan) of een lingeriesetje. Apropos is daar echt een van mijn favoriete warenhuizen, maar voor winkelen is er meestal geen tijd.

Om vijf uur gaan we naar de studio van RTL. We drinken champagne en maken Sylvie helemaal klaar voor de opnames. Om acht uur is het vervolgens showtime! Dat vind ik misschien nog wel spannender dan Sylvie. Ik zit backstage dan ook altijd gestrest achter de monitor, met mijn tape in de aanslag (voor het geval er iets mis gaat). Het grappige is dat ze in Duitsland helemaal niet zo bekend zijn met celebrity-stylistes. Dat concept is daar nog erg nieuw.

Na de show kletsen en drinken we nog gezellig wat en rond half twee ’s nachts rijd ik moe, maar voldaan weer naar Amsterdam.

Tip!

Ben je net als Sylvie niet zo lang? Probeer dan lengte in je outfits te creëren.

–       Hak jezelf bijvoorbeeld niet in stukjes. Draag dus geen groene schoenen, een rode broek en een blauw jasje.

–       Houd je kleding juist rustig en voeg door middel van accessoires wat kleur toe.

–       Houd je broeken lang, dat geeft je lengte (goed nieuws: de jaren zeventig broek met wijde pijpen komt weer terug!)

–        Ga voor ton-sur-ton (kleuren die goed bij elkaar passen)

Ga voor de mooiste kerstcadeaus en de beste party outfits naar mijn online magazine by Danie.

Daarin vind je ook voor cadeaus voor de kids en coole gadgets voor mannen.

Ik wens iedereen een hele fijne kerst toe en een goed Oud & Nieuw!

Tot over twee weken!

x Danie

Sylvie’s vele looks bij Das Supertalent

Laatste nieuws