Danie Bles: een belangrijke fotoshoot

Een belangrijk onderdeel van mijn werk zijn de shoots, die ik voor bladen doe. Ik heb eigenlijk iedere week wel een shoo...

Een belangrijk onderdeel van mijn werk zijn de shoots, die ik voor bladen doe. Ik heb eigenlijk iedere week wel een shoot voor een tijdschrift. De ene keer werk ik met BNÂ’ers en de andere keer met modellen.

Onlangs mocht ik de styling doen voor een erg gave shoot. Het was de covershoot voor de Cosmopolitan van februari met Sylvie. Het leuke daaraan was dat de Cosmopolitan drie verschillende covers krijgt, een extra uitdaging dus.

Ik moest sets kiezen in drie verschillende themaÂ’s: slim, sterk en sexy. Wat voor kleding Sylvie draagt, bepaal ik natuurlijk niet alleen. Die sets moeten eerst allemaal goedgekeurd worden door de redactie van Cosmopolitan.

Er komen stiekem nog veel regels kijken bij zoÂ’n shoot. Het blad bepaalt al welke kleuren ze willen gebruiken en wat voor uitstraling iemand moet hebben. En als styliste moet ik natuurlijk letten op wat bij de persoon past. Ik kan iemand niet zomaar allerlei high fashion items aan laten trekken.

Nikkie door mij gestyled voor Grazia

Werken met een model is in die zin ook heel anders dan werken met een bekend persoon. Bij de editorials ben je een stuk vrijer om meer van jezelf te laten zien. Ik kan dan beter een bepaald modebeeld creëren en echte trends laten zien.

Meestal begin ik een week voorafgaand aan een fashion shoot alle kleding te verzamelen. Als ik bepaalde kleding van buitenlandse PR-bureaus heb aangevraagd, is het soms nog wel spannend of ik alles ook geleverd krijg. Die PR-bureaus hebben van een merk vaak maar één uitleencollectie en als ze moeten kiezen, gaat de Vogue toch echt voor. Met de sneeuw van afgelopen week is het ook nog eens extra spannend of alles wel op tijd komt. Zo heb ik een bestelling geplaatst bij Netaporter waarvan ik me afvraag of die er op tijd zal zijn. Maar aangezien ik altijd extra kleding aanvraag, heb ik toch telkens voldoende om uit te kiezen.

Het resultaat van diverse stylingopdrachten die ik voor Grazia heb gedaan

Wanneer ik een shoot heb, neem ik altijd tape en wasknijpers mee. Wasknijpers om de kleding op juiste plekken ‘in te nemen’ en tape om de schoenzolen te beplakken, zodat ze niet beschadigen. Want na de shoot moet alles natuurlijk weer in goede staat terug naar het PR-bureau.

De komende periode staan er nog veel leuke shoots gepland, waaronder een voor Jackie, voor Vrouw (bijlage van de Telegraaf), voor 100% NL met Marco Borsato en een shoot met Sylvie voor de LINDA. Ik vind het geweldig om de styling voor een shoot te doen. Het mooie aan werken voor bladen is ook dat het eindresultaat uiteindelijk in de winkel ligt. Daar kan ik echt trots op zijn en dat is tevens mooi voor mijn eigen portfolio.

Of ik nog droomtitels heb waarvoor ik de styling zou willen doen? Ik zou wel een keer voor de Franse Vogue willen werken samen met Carine Roitfeld. Wat is dat een waanzinnig blad!

De decembereditie van de Franse Vogue met Nederlands model Daphne Groeneveld op cover. Wow!

Mijn eigen online magzine staat deze maand in het teken van de feestdagen. Ben jij nog op zoek naar goede outfit voor kerst of Oud & Nieuw? Of heb je inspiratie nodig voor gave Christmas Gifts? Bekijk dan hier mijn nieuwste online magazine. We geven op Bydanie.nl tevens een fantastisch kerstpakket weg dus neem snel een kijkje.

Succes met alle voorbereidingen voor de feestdagen en tot over 2 weken!

X Danie

Laatste nieuws