Bettina maakt… Rocky Roads

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering....

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering. Zeker als Adjunct Bettina iets homemade meeneemt. En nu kun jij hier ook van genieten, maar je moet wel zelf de keuken in kruipen!

Rocky Roads

Mijn wekelijkse kookblog op Grazia.nl heeft doorgaans als kop iets in de trant van ‘Bettina bakt‘ of ‘Bettina kookt‘, maar deze week maken we iets waarvoor je geen oven of pan nodig hebt (een magnetron is wel handig). Ik zou wel vast wat vriendinnen uitnodigen voor een kop thee of iets dergelijks, anders is de kans heel groot dat je deze rocky roads in je eentje opeet en daar ga je spijt van krijgen. Het is namelijk niet zo dat het iets van vitaminen bevat. Wel een paar (lege) calorieën.

Rocky roads bestaan uit gesmolten chocolade gemengd met dingen die je lekker vindt: in ieder geval koekjes en spekkies/marshmellows, maar verder kun je experimenteren. Noten zijn erg lekker, maar ook gedroogd fruit (rozijnen, cranberry’s, gedroogde abrikozen in stukjes). Ze heten rocky roads omdat ze eruit zien als een weg die opnieuw moet worden geasfalteerd, verwacht geen smooth geheel.

Ik geef je het recept voor een bruine en een witte variant. Even voor de planning: ze zijn zo klaar, maar moeten daarna in de koelkast een paar uur opstijven. Dat geeft je tijd om die vriendinnen uit te nodigen en alvast een beetje op te ruimen ofzo…

Wat je nodig hebt voor bruine rocky roads:

200 gram melkchocolade 75 gram pure chocolade flinke hand marshmellows of spekkies, in kleine stukjes geknipt +/- 10 granenbiscuitjes of andere lekkere knapperige koekjes (bastogne of van die country cookies) 100 gram gemengde noten handje rozijnen

Wat je nodig hebt voor witte rocky roads:

250 gram witte chocolade flinke hand marshmellows of spekkies, in kleine stukjes geknipt +/- 10 granenbiscuitjes of andere lekkere knapperige koekjes (bastogne of van die country cookies) handje gedroogde cranberry’s

Bereiding:

De bereiding is voor beide rocky roads hetzelfde:

Pak een bakblik of een vierkante schaal en bekleed met bakpapier. Smelt de chocolade in de magnetron of in een glazen schaal bovenop een pan zacht kokend water. Voeg alle overige ingrediënten toe, roer ze goed door elkaar. Stort het mengsel in het bakblik/de schaal en zet het geheel in de koelkast om op te stijven. Als het goed hard is geworden, stort je het blok rocky roads op een plank en snij je er brokjes van.

Alle recepten van Bettina zien? Klik hier.

Laatste nieuws