Bettina maakt… Cheesecake met honing en nootjes

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering....

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering. Zeker als Adjunct Bettina iets homemade meeneemt. En nu kun jij hier ook van genieten, maar je moet wel zelf de keuken in kruipen!

Cheesecake met honing en nootjes

Ik gaf vorige week het recept voor de sticky toffee dadelcake, dus ik twijfelde of ik weer een taartrecept zou geven. Maar chef online Heather zei: ‘Taart kan altijd.’ Dus vandaar dit recept voor cheesecake. Extra bonus: hij hoeft niet in de oven, je hebt alleen een koelkast nodig. Ik kwam deze taart tegen op Instagram, vond hier het recept en was meteen verliefd. Als je van Griekse yoghurt met honing en walnoten houdt, dan vind je deze cheesecake ook heerlijk.

Wat je nodig hebt:

250 gram digestive biscuitjes
150 gram gesmolten boter
2 velletjes gelatine (makkelijker: 1 eetlepel poedergelatine)
500 gram roomkaas
1 eetlepel kardamompoeder
1 eetlepel vanille-extract
1 eetlepel citroensap
5 eetlepels honing
300 ml slagroom, geklopt
Zakje pistachenootjes, gehakt
1 springvorm, bakpapier

Zo maak je het:

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm. Doe de biscuitjes in een stevige plastic zak en sla ze met een deegroller (of een koekenpan) tot kruimels. Doe de kruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer goed door en bedek met het kruimelmengsel de bodem en de zijkanten van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet 20 minuten in de koelkast om stevig te worden.

Week de (velletjes) gelatine in koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking, los ze vervolgens helemaal op in een klein beetje heet water. Mix de roomkaas met kardamom, vanille-extract, citroensap, honing en het gelatinemengsel tot een fluffy geheel. Voeg dan de geklopte slagroom toe en roer voorzichtig maar goed door elkaar. Giet het mengsel op de koekjesbodem, verdeel de pistachenootjes erover en laat in de koelkast minstens vier uur opstijven.

Alle recepten van Bettina zien? Klik hier.

Laatste nieuws